Bezlepková žemlovka s jablky | 32. recept | Rady ze života

Máte chuť na něco sladkého k obědu? Pak pro Vás máme skvělý a rychlý recept. Je to bezlepková žemlovka s jablky. Šťavnatá, vláčná a hlavně je hotová raz dva. Pochutnají si děti i dospělí. Stačí Vám pár základních surovin.


Bezlepková žemlovka s jablky

     Naše dcera celiak chodí do školky, kam jim dováží obědy z jedné zdravé restaurace a mají možnost volby bezlepkového menu. Často mi říká, co měli k obědu a občas mají ostatní děti například buchtičky se šodó, nudle s mákem, nebo také žemlovku s jablky. Dcera v tyto dny dostává samozřejmě jiný bezlepkový oběd. Proto se snažím dělat jí všechny ty “moučné” dobroty doma. Bezlepková žemlovka s jablky není žádná věda, ale o to větší radost dceři udělá, když jí upeču. Kdo to neví, nepoznal by rozdíl od klasické lepkové.  Můžeme ji podávat k obědu, nebo druhý den ke snídani či svačině dětem do školy/školky. Tak jdeme na to ;-).


Recept – bezlepková žemlovka s jablky

porce pro 3-4 osoby

(zdroj: původní recept Žemlovka s jablky z pořadu Kluci v akci)

Ingredience

5 větších jablek
cukr na oslazení jablek podle chuti
300ml mléka
60 g cukru moučka
2 vejce
4 bezlepkové rohlíky  nebo rychlejší varianta 1 balení houstiček Bon Martin od Schär – 4 ks (případně bílý toustový chléb)
skořice, cukr, oříšky, rozinky
6 plátků másla a trocha másla na vymazání formy


Bezlepková žemlovka z naší kuchyně

Bezlepková žemlovka z trouby | Bezlepková žemlovka s jablky | Bezlepkové recepty | 32. recept
Bezlepková žemlovka z houstiček Bon Martin od Schär (rychlejší dražší varianta)
Bezlepková žemlovka z trouby | Bezlepková žemlovka s jablky | Bezlepkové recepty | 32. recept
Bezlepkové žemlovky – vlevo z bezlepkových rohlíků (pomalejší ale levnější varianta), vpravo z houstiček Bon Martin od Schär (rychlejší ale dražší)


Postup

     Nejprve si oloupete jablka a nastrouháte jako na štrůdl. Osladíte podle chuti, přidáte skořici, oříšky, mandle, rozinky (jak kdo má rád). Poté rozšleháte vejce s mlékem a cukrem a nakrájíte si rohlíky nebo houstičky na tenké plátky. Ty pak jeden po druhém obalujete v mléce s vejcem a cukrem a kladete na dno skleněné formy vymazané máslem. Pokladete vrstvou jablek a na ni dáte opět plátky rohlíků nebo houstiček namočené v mléce. Navrch nakrájíte plátky másla a zalijete zbylým mlékem. Pečte na 180°C dozlatova (cca 20 min.). Necháte lehce vychladnout a můžete podávat. Bezlepková žemlovka s jablky je skvělá i po vychladnutí či druhý den.


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Vyzkoušejte také další bezlepkové recepty – po bezlepkové žemlovce třeba něco slaného? 🙂

Bezlepková pizza | Nezapomenutelná | Bezlepkové recepty | 21. recept

 

 

 

 

  Bezlepková pizza >> 

 

 


  Ostatní bezlepkové recepty >> 


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku



MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ


1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví

 


3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně


 

4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!