Bezlepkový pařížský dort | Pařížák | TOP mezi dorty | 58. recept

Máte rádi čokoládu? Pokud ano, bezlepkový pařížský dort neboli pařížák je pochoutka přesně pro Vás. Lehký čokoládový korpus, smetanový krém a čokoládová poleva vykouzlí neskutečně lahodný dezert, který se hodí na každou oslavu.


Bezlepkový pařížský dort

Můj manžel miluje pařížský dort už odmala. Maminka mu ho vždy kupovala na narozeniny v Třebíči v cukrárně. Tam mají fakt nejlepší pařížák na světě 🙂 Nebylo snadné najít takový recept, aby byl dobrý jak korpus tak i krém. A aby se alespoň přibližoval kvalitám třebíčských cukrářů. Inspirovala jsem se na webových stránkách urybicky.cz. Recept jsem musela upravit, aby byl bez lepku a mohla ho i naše dcera. Povedlo se! Manžel je nadšený a nejraději by kdykoli, kdy má někdo z rodiny narozeniny, měl na stole tento čokoládový skvost. Důležité je nešetřit na surovinách, koupit opravdu kvalitní tučnou smetanu ke šlehání a kvalitní hořkou čokoládu.


Recept – bezlepkový pařížský dort

(zdroj: www.urybicky.cz)


Ingredience

Na krém

2 smetany ke šlehání 40%-ní
1 smetana ke šlehání 30%-ní
300 g hořké čokolády (doporučuji čokoládu s obsahem kakaa minimálně 50%)

Na korpus

4 vejce
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce oleje
1 lžíce kakaa
3 lžíce mouky Doves Farm samokypřící (pokud použijete jinou mouku, přidejte 1 lžičku jedlé sody)
pár kapek citronu

Na polevu

200 g hořké čokolády
6 lžic vody
kousek másla

Na dozdobení

250 ml 33%-ní smetany ke šlehání


Postup

     Den před přípravou dortu si udělejte směs na krém. Do hrnce nalijte šlehačky a nalámejte čokoládu. Dobře promíchejte, přiveďte k varu a vařte 1 minutu. Vychladlou směs nechte v lednici do druhého dne.

     Na korpus nejprve oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte s pár kapkami citronu. Přidejte 2 lžíce cukru a šlehejte. Po jednom přidejte žloutky, olej a zbylý cukr. Nakonec zlehka vmíchejte mouku a kakao. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy (nebo dortovou formu vyložte pečícím papírem – aby šel pečící papír dát do formy, namočte ho ve studené vodě a rozprostřete do formy). Pečte na 180°C asi 20 minut. Zapíchnutím špejle zkontrolujte, zda je korpus dobře propečený. Korpus nechte zchladnout.

     Mezitím si připravte krém. Směs vyndejte z lednice a vyšlehejte do hustého krému. To trvá asi 10-15 minut. Krém natřete na vychladlý korpus a dejte do lednice ztuhnout. Připravte si polevu – ve vodní lázni (na sporák dejte velký hrnec s vodou a do něj menší hrnec). Všechny ingredience na polevu dejte do menšího hrnce a nechte rozpustit. Voda ve velkém hrnci se nesmí vařit. Polevu je možné zjemnit troškou smetany ke šlehání. Nakonec polijte dort polevou a nechte dobře ztuhnout v lednici.

     Dort podávejte nejlépe s domácí šlehačkou. Tu připravíte tak, že mixérem důkladně vyšleháte 33%-ní smetanu ke šlehání, nebo použijete láhev na přípravu šlehačky, která šlehačku ušlehá za Vás :-). 


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Doporučení pro bezlepkový pařížský dort

U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.


Mohlo by vás zajímat 60 bezlepkových receptů

Bezlepkové recepty (celiakie)

 

51.-60. bezlepkový recept

 

Bezlepková vajíčková pomazánka | 60. recept 
Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept
Pařížský dort | 58. recept
Kvasnicová pomazánka | 57. recept
▶️
 VIDEO – rybízové řezy
Makovec bez mouky | 56. recept
Řezy s pudingem | Rychlý dezert | 55. recept
Mrkvové placky | Rychlá večeře | 54. recept 
Bezlepková buchta s tvarohem a zakysanou smetanou | 53. recept
Bezlepková čokoládová buchta s mandarinkovým krémem | 52. recept 
Bezlepkové trubičky v čokoládě | 51. recept 

 

41.-50. bezlepkový recept

Bezlepkové čokoládové muffiny | 50. recept 
Bezlepkové řízečky v sýrovém těstíčku | 49. recept 
Bezlepkový štrúdl | 48. recept 
Bezlepkové rybízové řezy | 47. recept 
Bezlepkový mrkvový dort | 46. recept 
Bezlepková prošívaná deka | 45. recept 
Bezlepková domácí rybičková pomazánka | 44. recept
Bezlepkové mandarinkové řezy | 43. recept 
Bezlepkový houskový knedlík | 42. recept 
Bezlepková česneková pomazánka | 41. recept

 

31.-40. bezlepkový recept

 

Bezlepkové muffiny s čokoládou | 40. recept 
Bezlepkové nekynuté koláčky | 39. recept 
Bezlepková dovolená 
Bezlepkové hovězí na divoko | 38. recept 
Bezlepkové medové bochánky | 37. recept 
Bezlepková linecká kolečka | 36. recept 
Domácí vaječný likér | Vaječňák
Bezlepkový perník z domácí pekárny | 35. recept 
Bezlepkový mazanec z domácí pekárny | 34. recept
Bezlepkový čokoládový dort | 33. recept 
Bezlepková žemlovka s jablky | 32. recept 
Bezlepkové kiwi řezy | Dezert | 31. recept 

 

21.-30. bezlepkový recept

 

Bezlepkový mazanec | Velikonoce | 30. recept
Bezlepkové halušky se zelím | 29. recept
Bezlepkové rady pro bezlepkáře 
Bezlepková mrkvová buchta | 28. recept 
Bezlepkový chléb z domácí pekárny | 27. recept
Bezlepkové řezy šalamoun | 26. recept
Bezlepková strouhaná buchta | Rychlovka | 25. recept
Bezlepkové nivánky | Sýrové mlsání | 24. recept
Bezlepkový koláč s drobenkou | 23. recept
Bezlepkový makovec | Moučník | 22. recept
Bezlepková pizza | 21. recept

 

11.-20. bezlepkový recept

Bezlepková krupičná kaše | 20. recept
Bezlepkové peciválky | 19. recept
Bezlepková bábovka | 18. recept
Bezlepkové kynuté koláče | 17. recept
Bezlepkové rohlíky s psyliem | 16. recept
Bezlepkový chléb s psyliem | 7. recept
Bezlepkové bramborové knedlíky | Drbáky | 15. recept
Bezlepkový tvarohový dort s ovocem | 14. recept 
Bezlepkové vanilkové rohlíčky | Cukroví bez lepku | 13. recept
Bezlepkové pohankové rizoto se špenátem | 12. recept
Bezlepková tvarohová buchta s povidly | 11. recept 

 

1.-10. bezlepkový recept

Bezlepkový táč s ovocem | 10. recept 
Bezlepkový vanilkový cukr | 9. recept 
Bezlepkové borůvkové knedlíčky babičky Štefky | 8. recept 
Bezlepkový dotazník na celiakii | Pomozte studentce VŠ | Pohostinství a celiakie 
Bezlepková zebra tvaroháč bez mouky | 6. recept 
Bezlepkové knedlíky s burizony | 5. recept 
Bezlepkový makovec bez vajec | 4. recept
Bezlepková bábovka s tvarohem | Pro děti | 3. recept
Bezlepkové chlebové placky | Bezlepkové pečivo | Pro děti | 2.recept
Bezlepková vánočka | Mazanec | Oblíbený recept podle mojí babičky
Příznaky celiakie | Je dědičná? | Cesta k diagnóze | Celiakie – 2.díl
Celiakie (Bezlepková dieta) | Jak se k tomu postavit? | Vhodný přístup 



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku



MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ


1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví

 


3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně


 

4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života! 


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] vajíčková pomazánka | 60. recept  Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept Pařížský dort | 58. recept Kvasnicová pomazánka | 57. recept ▶️ VIDEO – rybízové řezy Makovec bez mouky | 56. […]

trackback

[…] pomazánka | 60. recept  Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept Pařížský dort | 58. recept Kvasnicová pomazánka | 57. recept ▶️ VIDEO – rybízové řezy Makovec bez mouky | 56. […]

trackback

[…] pomazánka | 60. recept  Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept Pařížský dort | 58. recept Kvasnicová pomazánka | 57. recept ▶️ VIDEO – rybízové řezy Makovec bez mouky | 56. […]

trackback

[…] pomazánka | 60. recept  Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept Pařížský dort | 58. recept Kvasnicová pomazánka | 57. recept ▶️ VIDEO – rybízové řezy Makovec bez mouky | 56. […]