Buchta s tvarohem a zakysanou smetanou | 53. recept | RzŽ

TOP RECEPT | BEZLEPKOVÉ RECEPTY | Rady ze života, Zdroj: shutterstock

Bezlepková buchta s tvarohem a zakysanou smetanou – říkáme jí zázrak na plechu. Řadíme ji mezi TOP RECEPTY. Je neskutečně dobrá, vláčná, navíc krásně vypadá díky třem vrstvám. Nejlepší je hned první den po upečení, ale chutná i další den, tedy pokud zbyde. 


Bezlepková buchta s tvarohem a zakysanou smetanou

    Nedávno jsem ve facebook skupině objevila úžasný recept na buchtu. Myslela jsem,  že to bude asi docela “piplačka”. Ale zkusila jsem ji upéct a vůbec to tak není. Těsto v podstatě smícháte v jedné míse, krém je raz dva a poleva také. Manžel ochutnal a byl naprosto nadšený, což se moc často nestává. To samé děti – jedly jí s obrovskou chutí. Ještě ten den, kdy jsem bezlepkovou buchtu s tvarohem a zakysanou smetanou pekla poprvé, jsme měli grilovačku se sousedy. Nakrájela jsem ji ke kávě a všichni si moc pochutnali. Málem se poprali o poslední kousek :-). A tak nám bylo jasné, že tenhle recept si nemůžeme nechat pro sebe!


Recept – bezlepková buchta s tvarohem a zakysanou smetanou

(zdroj: facebook skupina Jureček a jiný bezlepek, konkrétně od paní J. Blažkové)


Ingredience

Těsto:

3 celá vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
2 hrnky mouky Doves Farm  samokypřící
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
1 lžíce kakaa na pečení
2 lžičky rozpustné kávy
olej nebo tuk na vymazání plechu, kokosová mouka na vysypání (případně pečící papír)

Krém:

1/2 l mléka
2 vanilkové pudingy
cukr podle chuti
2 tvarohy ve vaničce
rum podle chuti
1/2 másla

Poleva:

2 zakysané smetany
1 čokoláda na vaření


Postup

     Nejprve si připravíte těsto. Kakao a kávu zatím nechte stranou. Do mísy dejte cukr, vejce a olej, vyšlehejte. Pak přidejte mléko, prošlehejte. A nakonec přidejte mouku a vyšlehejte hladké těsto. Na vymazaný a vysypaný plech nalijte polovinu těsta. Do druhé poloviny vmíchejte kakao a kávu. Nalijte na plech a pečte asi 20 min. na 180°C. 

     Mezitím si připravte krém a polevu. Uvařte pudingy v 1/2 l mléka. Ještě do horkého pudingu zašlehejte máslo a nechte vychladnout. Přidejte oba tvarohy a rum, oslaďte podle chuti. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a vmíchejte zakysanou smetanu. Dobře promíchejte, ať se směs propojí. 

     Na vychladlé těsto natřete krém a polijte polevou. Nechte v lednici alespoň dvě hodiny vychladit. Před konzumací doporučuji buchtu nakrájet a nechat třeba 15 minut na talířku, aby nebyla tak studená.


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Doporučení

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.

(1272)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku



MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ


1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví

 


3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně


 

4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!