Buchta s tvarohem a zakysanou smetanou | 53. recept | RzŽ

TOP RECEPT | BEZLEPKOVÉ RECEPTY | Rady ze života, Zdroj: shutterstock

Bezlepková buchta s tvarohem a zakysanou smetanou – říkáme jí zázrak na plechu. Řadíme ji mezi TOP RECEPTY. Je neskutečně dobrá, vláčná, navíc krásně vypadá díky třem vrstvám. Nejlepší je hned první den po upečení, ale chutná i další den, tedy pokud zbyde. 


Bezlepková buchta s tvarohem a zakysanou smetanou

    Nedávno jsem ve facebook skupině objevila úžasný recept na buchtu. Myslela jsem,  že to bude asi docela “piplačka”. Ale zkusila jsem ji upéct a vůbec to tak není. Těsto v podstatě smícháte v jedné míse, krém je raz dva a poleva také. Manžel ochutnal a byl naprosto nadšený, což se moc často nestává. To samé děti – jedly jí s obrovskou chutí. Ještě ten den, kdy jsem bezlepkovou buchtu s tvarohem a zakysanou smetanou pekla poprvé, jsme měli grilovačku se sousedy. Nakrájela jsem ji ke kávě a všichni si moc pochutnali. Málem se poprali o poslední kousek :-). A tak nám bylo jasné, že tenhle recept si nemůžeme nechat pro sebe!


Recept – bezlepková buchta s tvarohem a zakysanou smetanou

(zdroj: facebook skupina Jureček a jiný bezlepek, konkrétně od paní J. Blažkové)


Ingredience

Těsto:

3 celá vejce
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
2 hrnky mouky Doves Farm  samokypřící
1 vanilkový cukr
1 hrnek mléka
1 lžíce kakaa na pečení
2 lžičky rozpustné kávy
olej nebo tuk na vymazání plechu, kokosová mouka na vysypání (případně pečící papír)

Krém:

1/2 l mléka
2 vanilkové pudingy
cukr podle chuti
2 tvarohy ve vaničce
rum podle chuti
1/2 másla

Poleva:

2 zakysané smetany
1 čokoláda na vaření


Postup

     Nejprve si připravíte těsto. Kakao a kávu zatím nechte stranou. Do mísy dejte cukr, vejce a olej, vyšlehejte. Pak přidejte mléko, prošlehejte. A nakonec přidejte mouku a vyšlehejte hladké těsto. Na vymazaný a vysypaný plech nalijte polovinu těsta. Do druhé poloviny vmíchejte kakao a kávu. Nalijte na plech a pečte asi 20 min. na 180°C. 

     Mezitím si připravte krém a polevu. Uvařte pudingy v 1/2 l mléka. Ještě do horkého pudingu zašlehejte máslo a nechte vychladnout. Přidejte oba tvarohy a rum, oslaďte podle chuti. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a vmíchejte zakysanou smetanu. Dobře promíchejte, ať se směs propojí. 

     Na vychladlé těsto natřete krém a polijte polevou. Nechte v lednici alespoň dvě hodiny vychladit. Před konzumací doporučuji buchtu nakrájet a nechat třeba 15 minut na talířku, aby nebyla tak studená.


Dobré chutnání bez povídání 🙂

(1010)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku

Nebo za sdílení na ostatních sociálních sítí 



Mohlo by Vás zajímat - 7 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


5) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!

 


6) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně

7) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!