Bezlepkové kiwi řezy | Dezert | Bezlepkové recepty | 31. recept

Jestli máte rádi lehčí dezerty, určitě vyzkoušejte bezlepkové kiwi řezy. Nakyslá chuť kiwi v kombinaci se zakysanou smetanou a lehkým piškotovým těstem se skvěle doplňují. 


Bezlepkové kiwi řezy | Bezlepkové recepty | 31. recept

     Před časem se manžel vrátil z práce a hned mezi dveřmi mi dal do ruky vytištěný recept na buchtu, kterou přinesla do práce jeho kolegyně. Básnil, jak mu moc chutnala, a že to musím také zkusit. Nenechala jsem se dlouho pobízet a vyzkoušela jsem ji v bezlepkové podobě. A tak se zrodil recept na naše velmi oblíbené bezlepkové kiwi řezy. Jsou vláčné, šťavnaté a lehké. První, druhý a ani třetí den nepoznáte, že se jedná o bezlepkové kiwi řezy – žádná drobivost, je to mňamka. Jediné, na co je potřeba myslet při výběru kiwi – musí být zralejší, ne tvrdé. Tak pojďme na to ;-).


Recept – bezlepkové kiwi řezy

(zdroj: Lenka P.)


Ingredience

Korpus

6 vajec
6 lžic cukru
6 lžic mouky DF samokypřící
1/2 lžička prášku do pečiva
1 lžička solamylu

Krém

1 smetana ke šlehání 31%
2 zakysané smetany
1 BLP vanilkový cukr
cukr podle chuti


na dotvoření 4 zralá kiwi a 2 želatiny v sáčku


Poznámka

Namísto kiwi je možné samozřejmě použít i jiné ovoce podle chuti (nebo kombinace) – například mandarinky, banán, jahody, maliny, atd.


Postup

     Nejprve si vyšleháte sníh z bílků. Postupně do něj zašleháte žloutky s cukrem. Mouku si smícháte s práškem do pečiva a také postupně vmícháte. Těsto nalijete na plech vyložený pečícím papírem a pečete na 180°C asi 8 min. Korpus necháte úplně vychladnout. 

     Mezitím si uděláte krém – ušleháte šlehačku, do ní zašleháte zakysané smetany a cukry. Želatinu připravíte dle návodu na sáčku – obvykle se rozmíchá 1 sáček ve 1/4l vody, za stálého míchání přivedete k varu a lehce povaříte. Želatinu necháte zchladnout.

     Na vychladlý korpus natřete krém, pokladete nakrájeným kiwi a polijete želatinou. Dáte do lednice ztuhnout a můžete podávat.



Naše fotka – bezlepkové kiwi řezy

Bezlepkové kiwi řezy | Dezert | Bezlepkové recepty | 31. recept


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Vyzkoušejte také další bezlepkové recepty

Zebra tvaroháč bez mouky | Bezlepkové recepty

 

 

 

 

  Zebra tvaroháč >> 

 

 


  Ostatní bezlepkové recepty >> 


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.


Poslední aktualizace dne: 09.08.2018

(9)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!