Bezlepkové medové bochánky | Cukroví | Bezlepkové recepty | 37. recept

Bezlepkové medové bochánky jsou velmi dobré a měkoučké cukroví. Naplněné skvělým krémem a polité čokoládou se rozplývají na jazyku. Tento rodinný recept je opět „kuchařský poklad“ babičky Štefky ze Slovenska. Nemáte šanci poznat, že jíte bezlepkové cukroví. Vyzkoušejte něco jiného, než cukroví, které děláte každý rok 🙂


Bezlepkové medové bochánky 

     Pečení cukroví je u nás součást vánočních příprav. Každý rok pečeme 10 druhů, většinou opakovaně ty samé, které máme rádi. Letos jsme ale v létě procházeli recepty manželovy babičky, která byla excelentní kuchařkou a pekla vynikající buchty a cukroví. Objevili jsme různé dobroty včetně bochánků.

     Miluje je celá rodina, ale u nás byly trochu opomíjené při pečení. A tak jsem se rozhodla, že je zkusím upéct v bezlepkové podobě. Po upečení „koleček“ jsem trochu pochybovala, jestli to byl dobrý krok. Kolečka byla suchá a trochu nevzhledná. Ale za pár dní v papírové krabici krásně změkla. Promazala jsem je krémem, polila čokoládou, ozdobila mandlí a bezlepkové medové bochánky byly na světě. Rozplývají se na jazyku. Manžel byl nadšený a vzpomínal, jak vynikající vánoční cukroví pekla jeho babička. A dcera byla spokojená, že bude letos mlsat další skvělé bezlepkové cukroví. Osvědčené bezlepkové recepty chceme předávat Vám, našim čtenářům, a tak pojďme společně na to ;-).


Recept – bezlepkové medové bochánky

(zdroj: rodinný recept)


Ingredience

 

Těsto

380g Jizerky
30g másla
225g moučkového cukru
2 vejce
50g medu
1/2 lžičky jedlé sody

 

Krém

100g másla
100g moučkového cukru
2 žloutky
rum podle chuti

na dozdobení čokoládová poleva, mandle nebo vlašský ořech (lískový ořech)


Postup

     Máslo na těsto i na krém necháte dobře změknout. Poté dáte všechny suroviny na těsto do mísy od robota či na vál a dobře prohnětete, aby vznikla spojitá hmota. Těsto zabalené ve fólii necháte alespoň 12 hodin odležet v lednici. Druhý den si vyválíte na pomoučeném vále plát asi 0.5 cm tlustý a vykrajujete kolečka (používáme kulaté vykrajovátko o průměru 4 cm – můžete použít i trochu větší). Pečete na 160°C asi 10 minut.Po vytažení z trouby necháte kolečka lehce vychladnout a pak teprve sundáte.



     Krém si připravíte buď den, nebo minimálně hodinu předem, aby mohl ještě trochu ztuhnout v lednici. Všechny suroviny dobře utřete robotem si vařečkou. Slepujete dvě kolečka krémem, polijete čokoládovou polevou a ozdobíte mandlí.


Z naší kuchyně

Fotografie bezlepkových medových bochánků na ubrousku s vánoční tématikou | Bezlepkové medové bochánky | Cukroví | Bezlepkové recepty | 37. recept


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Poslední aktualizace dne: 23. 12. 2018

(394)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!