Bezlepková ananasová buchta „Orgasmus“ | 70. recept

Bezlepková ananasová buchta "Orgasmus" na bílém talířku se stříbrnou vidličkou po pravé straně v pozadí kuchyňská linka s kytkami | Autor fotografie: Jiří Samuel | Pro článek: Bezlepková ananasová buchta Orgasmus

Máte rádi ananas? Je osvěžující, sladký a jeho chuť je exotická. Co je na něm překvapivé je, že když ho přidáte do buchty, dokáže ji neuvěřitelně zvláčnit a na chuti vůbec není poznat, že jste ho do těsta přidali. Bezlepková ananasová buchta „Orgasmus“ Vám zachutná hned s prvním kousnutím. A jak jinak, příprava je opět velmi snadná.


Bezlepková ananasová buchta „Orgasmus“

     Když jsem poprvé uviděla recept s názvem „Orgasmus“, musela jsem se smát. Ale lákalo mě ten recept vyzkoušet. A jak jsem se začetla, zjistila jsem, že do těsta se nedává žádný tuk. Bála jsem se, že to je nějaký nesmysl, a že se to určitě nepovede. Opak byl ale pravdou. Buchta „Orgasmus“ je luxusní i jako dezert! Je šťavnatá, vláčná a ananas vlastně není vůbec cítit. Oblíbili jsme si ji všichni. Navíc vůbec není poznat, že je bezlepková, chutná prostě všem ;-).


Recept – bezlepková ananasová buchta „Orgasmus“

(zdroj: různé weby s recepty – upravený recept)


Ingredience

Na těsto

1 velký ananasový kompot
1 hrnek cukru
2 hrnky bezlepkové mouky (Schär B, DF samokypřící)
2 lžičky jedlé sody
2 vejce (oddělit žloutky a bílky)
1/2 hrnku nahrubo namletých ořechů
máslo na vymazání a kokos na vysypání plechu

Na krém

1 ks pomazánkové másla nebo 1 ks velké lučiny či tvarohu (vše chutná dobře)
1 ks zakysané smetany 
1 ks vanilkového cukru
cukr podle chuti

Na dokončení

1/2 čokolády (nejlépe 70%-ní) a kousek másla – rozpustit ve vodní lázni na polevu
1/2 hrnku nahrubo namletých ořechů na posypání (nechte se inspirovat Jak louskat vlašské ořechy?)


Postup

     Ananas nakrájejte na kousky a i se šťávou nalijte do misky. Přidejte cukr, žloutky a ořechy, promíchejte. Pak vmíchejte mouku se sodou a nakonec opatrně sníh z bílků. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte na 165°C cca 35-40 minut. Vyzkoušejte špejlí, zda je buchta pečená.

     Než vychladne korpus, připravte si krém. Dobře smíchejte pomazánkové máslo, smetanu a cukr. Krém natřete na korpus, pocákejte čokoládou a posypejte ořechy. Nechte v lednici dobře vystydnout. Krájejte na kostky a podávejte.


Fotografie z naší kuchyně


Dobré chutnání bez povídání :-).

0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Bezlepkové buchty:
Bezlepkový banánový chlebíček | Zdravá svačina | 69. recept
Makovec bez mouky | Přirozeně bezlepkový | 56. recept | Rady ze života
Bezlepkové řezy s pudingem | Rychlý dezert | 55. recept | RzŽ
Buchta s tvarohem a zakysanou smetanou | 53. recept | RzŽ
Bezlepková čokoládová buchta s mandarinkovým krémem | 52. recept | RzŽ

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x