článek „Jak louskat vlašské ořechy“
Posledních několik let hledám nejlepší dostupné řešení, jak louskat vlašské ořechy. Rádi vaříme, pečeme a bez vlašských ořechů by to nebylo ono. Jeden z minulých roků byl na vlašské ořechy jako dělaný. Byla jich nadúroda. Chtěl jsem jich hodně vylouskat, neměl jsem ale vhodné nářadí. Tak jsem začal hledat. Zkoušel jsem vše možné. Nůž, kladivo, kleště, klasický louskáček na vlašské ořechy, kombinačky, sikovky.
Jak louskat vlašské ořechy? | Klasický louskáček vs. sikovky
Také jsme tento klasický louskáček měli několik let v domácnosti a používali jsme jej. Když jsem zjistil, že se sikovkami mi jde louskat ořechy lépe, přestal jsem tento klasický louskáček úplně používat. Vzhledem k tomu, že máme na trhu louskáček, který je o pár korun dražší, avšak o úroveň účinnější, doporučuji se klasickému louskáčku vyhnout.

Účinný louskáček
Nenechal jsem se ale odradit a hledal jiné řešení. Říkal jsem si, že v dnešní době nějaká jiná šikovná varianta musí existovat. Dlouho jsem nic nenacházel, až jsem jednou natrefil v obchodě na jiný typ louskáčku. Narazil jsem na kónický louskáček na ořechy. Konečně jsem našel něco, co funguje. Co Vám na odpověď: „Jak louskat vlašské ořechy?“ skutečně odpoví. Jedině kónickým louskáčkem!
Výhody (5)
Výhody jsou přesvědčivé. Zvláště, když si to sami vyzkoušíte a máte srovnání s tím, jak jste louskali vlašské ořechy dříve – třeba i prostřednictvím jednoduchého klasického louskáčku.:
-
- Méně síly – vynaložíte podstatně menší fyzickou sílu na rozlousknutí ořechu.
- Tvrdost ořechů nehraje roli – už je Vám téměř jedno, že jsou tvrdší skořápky či nikoliv. Na velikosti ořechů nezáleží. S tím pomůže právě kónický tvar louskáčku. S klasickým louskáčkem tvrdost ořechů často rozhodovala, jestli se budete hodně a nebo málo trápit. Nyní toto trápení odpadá.
- Rozdrtí jen to, co má – není potřeba ořechy nějak namáčet a snižovat tím jejich kvalitu. Díky kónickému (kuželovitému) tvaru louskáčku dojde k při sevření pouze k rozdrcení skořápky, přičemž ořech zůstane netknutý.
- Ušetříte čas – čas na zpracování 10 litrového košíku se podstatně sníží (nejčastěji se zpracovává větší množství naráz).
- Bezbolestné a bez následků – po dokončení louskání Vám na rukou nezbudou mozoly, které se při používání klasického louskáčku či sikovek u většiny z nás objeví.
Nakupte u kvalitního českého výrobce Tescoma
V jednoduchosti je síla
Poté, co vylouskáte pár ořechů, vytvoříte si určitý grif na rozlouskávání – pak už Vám to půjde jako po másle. Není potřeba, abyste na louskání ořechů byli dva. Není potřeba se po louskání 2 týdny starat o rozbolavěné ruce. Další den můžete louskat další dávku, kterou potřebujete na cukroví na svátky, na Vánoce, na svatbu, na buchtu 😉
Louskáček, který by neměl chybět v žádné domácnosti
Jsem si jist, že pokud ještě kónický louskáček nemáte doma, uvítáte jej jako nenahraditelného pomocníka ve Vaší kuchyni. Ušetříte si tím spousty času a zbytečné námahy či zranění!
Odkaz
Můžete si jej pořídit zde. Jedná se o českého výrobce, kterého rádi doporučujeme.
Z naší kuchyně (video)
Postup louskání vlašských ořechů | Video Vám pomůže si postup lépe představit
Na videu, které jsme natáčeli v naší kuchyni, můžete vidět, jak se snadno s tímto kónickým louskáčkem na vlašské ořechy pracuje.
Doporučujeme vkládat ořechy špičkou dolů, stisknutím skořápku rozdrtit, ořech otočit a opět stisknutím skořápku rozdrtit. Teprve poté sundávejte skořápku. Čím více si skořápku rozdrtíte (připravíte), tím snadněji Vám následně půjde skořápku z ořechu sundat. Vy tak nebudete muset opětovně vkládat ořech do louskáčku – ušetříte tím čas i námahu.
Na videu je také patrné, jak je vhodné louskáček držet v jedné ruce a druhou rukou opírající se o hranu louskáčku ořech přidržet . Ořechy mají tendenci vyskakovat a to zvláště ve chvíli, kdy jsou ořechy větších rozměrů. Přidržením ruky vyskakování ořechu zamezíte. Funguje to skutečně dobře.
Poslední aktualizace dne: 15. 12. 2018
Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!
Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT
6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ
1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy
2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)
3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně
4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)
5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)
6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!
Hlavní strana Bezlepkové recepty Zdraví Šoptip Udělej si sám
Dům | Domácnost Jídlo | Pití Kultura Lidé
Auto | Doprava Kam investovat Počítač Udělej si sám Zahrada Zlepšováky Úspora Bezlepkové recepty Grilování Nákup Pivo
Vaření Film Hudba Hudební videoklipy Kniha Seriál Děti Relax Hlava | Psychologie Podnikatel Sport Zdraví
Myšlenky | Úvahy Přísloví a lidové moudrosti Filmové tipy Zábava
Upozornění návštěvníkům
Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!
- Grafický editor zdarma | Online software - 24.1.2023
- Jak vytvořit sitemapu webu? - 20.1.2023
- Dovolená v Polsku | Tipy a zajímavosti | Oblast Krakov a Katovice - 11.9.2022
[…] moučka 80 g medu 2 lžíce vlažné vody 400 g Jizerky 150 g namletých vlašských ořechů (Jak louskat vlašské ořechy) trochu šťávy z citronu 1 vanilkový cukr skořice podle chuti těsto se motá na kovové […]
[…] dozdobení čokoládová poleva, mandle nebo vlašský ořech (lískový […]