Bezlepkové karamelové kuličky | Nepečené cukroví | 71. recept

Bezlepkové karamelové kuličky na bílém talíři na světlém pozadí | Bezlepkové recepty | Bezlepkové cukroví | Vánoce | Pro článek: Bezlepkové karamelové kuličky | Pro web: radyzezivota.cz (Rady ze života) | Autor fotografie: Jiří Samuel

Děláte na Vánoce nepečené cukroví? Rádi zapojíte i děti do vánočních příprav? Pak mám pro vás tip, jak „zabít dvě mouchy jednou ranou“ :-).  Bezlepkové karamelové kuličky jsou skvělý recept, zvládne ho každý a pomoct může kterýkoli člen rodiny.


Bezlepkové karamelové kuličky

Je pár dní před Vánoci a já se snažím ještě dodělat nepečené cukroví. Receptů je spousta, ale ne všechny jsou chutné. Kolegyně mi poradila skvělý recept na lotuskové kuličky. Lotuskové sušenky nejsou bezlepkové, ale existuje skvělá náhražka v podobě karamelových sušenek z Penny. Navíc nejsou vůbec drahé a chuťově jsou s Lotuskami srovnatelné. Vyzkoušejte je!


Recept – bezlepkové karamelové kuličky

(zdroj: kolegyně Peťa S.)


Ingredience

450 g karamelových sušenek z Penny (na bílém obale „Free Gluten Free“)
2 lžíce mascarpone
2 lžíce salka
100 g kvalitního másla
malé papírové košíčky


Postup

Sušenky nadrtíte na jemný písek. Zhruba 150 g namletých sušenek dejte bokem (budou se v nich obalovat kuličky). Robotem ze všech surovin uhnětejte hladkou směs, zabalte do folie a dejte do lednice alespoň na dvě hodiny. Po vytažení z lednice těsto rukama prohnětejte, pokud by se vám zdálo těsto příliš řídké, je možno ještě přidat namleté sušenky. Ale pozor, hmota nesmí být  příliš hutná. Uždibujte malé kousky, dělejte kuličky, ty pak obalte v sušenkových drobečkách, které jste měli stranou. Každou kuličku dejte do malého papírového košíčku. Uchovávejte v zavřené dóze v chladné místnosti.


Dobré chutnání bez povídání :-).


U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady neměňte, neexperimentujte. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení smíchejte vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchejte. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Mohlo by Vás také zajímat

Bezlepková vánočka | Mazanec | Oblíbený recept mojí babičky | 1. recept

Bezlepkové trubičky v čokoládě | Vánoční cukroví | 51. recept | RadyZživota

Bezlepkové medové bochánky | Cukroví | 37. recept

Bezlepková linecká kolečka | 36. recept | Rady ze života

Bezlepkové vanilkové rohlíčky | Vánoční cukroví bez lepku | 13. recept

 

 

0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Bezlepkové cukroví:
Bezlepkové trubičky v čokoládě | Vánoční cukroví | 51. recept | RadyZživota
Bezlepkové medové bochánky | Cukroví | 37. recept
Bezlepková linecká kolečka | 36. recept | Rady ze života
Bezlepkové vanilkové rohlíčky | Vánoční cukroví bez lepku | 13. recept

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x