Bezlepkový mazanec z domácí pekárny | Bezlepkové recepty | 34. recept

Bezlepkový mazanec z domácí pekárny je další velmi oblíbený a osvědčený recept, jak upéct snadno a rychle něco chutného a dobrého ke kávě či na snídani. Nemusíte trávit dlouhý čas přípravami, čekáním na vykynutí, ale během 10 minut dáte všechny suroviny do pekárny a jen ji zapnete. Pečeme ho často a věřím, že se nám nikdy nepřejí 😉


Bezlepkový mazanec z domácí pekárny

     Tento recept je podle mě bomba. Máme dvě děti a příprava snídaně bývá kolikrát náročná, než člověk namaže všechny ty chleby, nebo připraví nějakou kaši, tak se docela zapotí. Proto ráda peču „snídaňové“ buchty, které nikdy nezklamou a jsou rychle hotové. Bezlepkový mazanec milujeme celá rodina a namazaný máslem je k snídani moc dobrý. Ale většinou není čas na dlouhé přípravy a pečení, takže jsem si chtěla práci usnadnit a zkusit mazanec z domácí pekárny. Zkoušela jsem obměnit variantu našeho bezlepkového mazance, nejprve byl suchý, drobivý, nebo hodně cítit po kvasnicích. Po pár pokusech se povedl ten, který Vám dnes představuji.


Recept – Bezlepkový mazanec do pekárny

(zdroj – vlastní recept)


Ingredience

220 ml mléka
30 ml oleje
3 vejce
250 g plnotučného tvarohu ve vaničce
100 g hery nakrájet na malé kousky
trocha šťávy z citronu
150 g cukru moučka
1 lžička xantanu
300 g Nutrifree per Dolce nebo Schär Mix B
200 g Doves Farm samokypřící
1 pytlík suchých kvasnic (7 g)
trochu muškátového oříšku – nastrouhat
rozinky, mandle



Postup

     Všechny ingredience dáte do pekárny v pořadí, jak jsou psané. Pekárnu zapnete na program „Sladký“, 1250 g a nejtmavší intenzitu pečení. Po dopečení necháte mazanec lehce vychladnout a vyklopíte, případně vytáhnete háky. Mazanec necháte úplně vychladnout na mřížce a uložíte nejlépe do plastové dózy. Vydrží 2 dny skvěle vláčný, jíme ho i třetí den, kdy už se lehce drobí, ale chuťově je výborný.


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Poslední aktualizace dne: 04.11.2018

(68)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!