Bezlepkové rybízové řezy | Bezlepkové recepty | 47. recept

Bezlepkové rybízové řezy podle rodinného receptu ze Slovenska jsou ideální moučník pro letní sezonu, kdy je všude spousta ovoce. Lehké piškotové těsto a nádivka ze sněhu a ovoce dodají tomuto moučníku zajímavý nádech a strukturu. Vyzkoušejte ho a nebudete litovat!


Bezlepkové rybízové řezy

     Před nějakou dobou jsme procházeli starý sešit, kam si manželova babička Štefi psala a zakládala oblíbené recepty. Babička byla původem ze Slovenska, ale poté se vdala do Čech a žila zde po zbytek života. Její buchty milovala celá rodina a její okolí. Bylo nám jasné, že její recepty jsou poklad, který babička mnoho let vylepšovala do dokonalosti. Proto chceme jejím receptům dát život a udělat radost i ostatním. Babička již bohužel zemřela, ale my na ni vzpomínáme minimálně pokaždé, když pečeme bezlepkové rybízové řezy. Byla to úžasná kuchařka, ale i babička, člověk. Původní recept byl lepkový, ale upravili jsme ho a je stejně dobrý a nikdo by rozdíl nepoznal. Pojďte ho také zkusit.


Recept – bezlepkové rybízové řezy

(zdroj: rodinný recept babičky Štefi)


Ingredience

Těsto

150 g másla
150 g cukru moučka
300 g mouky Doves Farm samokypřící
6 žloutků
1 lžička jedlé sody
200 ml mléka
trochu citronové šťávy

Nádivka

rybíz či jiné ovoce podle chuti a sezony (jahody, třešně, maliny atd.)
6 bílků
200 g cukru moučka


Postup

     Máslo utřete s cukrem a žloutky. Přidáte mléko, mouku s jedlou sodou a citronovou šťávu. Dobře prošlehejte a nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 15 minu na 180°C. 

     Mezitím si vyšlehejte bílky s cukrem do husté pěny. Přimíchejte rybíz a natřete na upečený korpus. Dejte do trouby a pečte ještě asi 20 minut dozlatova. Nechte vychladnout a můžete podávat.


Z naší kuchyně (foto, plněny třešněmi)

Fotografie Bezlepkový rybízový řez na čtvercovém bílém talíři s vidličkou po pravé straně položené na bílém pozadí | Bezlepkové rybízové řezy


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Mohlo by Vás také zajímat

 

 

 

 

 

 

  Bezlepkové kiwi řezy >> 

 

 

 

 

 

Bezlepkové houskové knedlíky se svíčkovou na bílém talíři s bílým pozadím | Bezlepkový houskový knedlík | Bezlepkové recepty | Bezlepkové knedlíky

 

 

 

 

  Bezlepkové slané >>  

 

 

 

 


Poslední aktualizace dne: 9. 6. 2019

(199)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!