Bezlepkový štrúdl | Domácí těsto | 48. recept | Rady ze života

Bezlepkový štrúdl, ještě vlažný s trochou vanilkové zmrzliny a dobrou kávou. To je velká dobrota. Dnes máme pro  Vás recept na skvělé domácí těsto, se kterým se dobře pracuje a štrúdl je skvělý i druhý den, pokud zbyde ;-). 


Bezlepkový štrúdl

     Máme rádi sladké snídaně nebo něco dobrého ke kávičce. Jablečný štrúdl je vděčný dezert/moučník, který se hodí pro obě příležitosti. Bezlepkový štrúdl ale není snadné udělat tak, aby byl dobrý, vláčný a chutnal i další den. Našli jsme skvělý recept a už nekupujeme drahé listové těsto v obchodě. Naše dcera si hned, jakmile vychladne s chutí dá jeden či dva kousky a olizuje se až za ušima. Vyzkoušela jsem spoustu receptů na bezlepkový štrúdl a tento recept je bezkonkurenčně nejlepší jak chuťově tak strukturou těsta. A tak se nestydím jej nabídnout i lepkáčům :-).


Recept – bezlepkový štrúdl

(zdroj:  Facebook – bezlepková skupina, autor se hledá)


Ingredience

300 g mouky Schär B
250 g hery
250 g tvarohu v kostce
1 vejce
1 lžička octa


Postup

     Heru nechte změknout a uhnětejte s ostatními surovinami do spojité hmoty. Přikryjte folií a dejte do lednice nejlépe přes noc uležet. Druhý den oloupejte a nastrouhejte jablka, oslaďte, dejte skořici, rozinky, ořechy nebo mandle dle chuti.

     Těsto si rozválejte tak, že na pracovní plochu rozložíte fólii a přes těsto dáte také kousek fólie. Váleček se nebude na těsto  ani na podložku lepit a štrúdl půjde dobře zabalit. Rozválené těsto poklaďte jablky a pomocí fólie zamotejte a přendejte na plech. Fólii opatrně sundejte. Štrúdl jakoby překlopím na plech. Pečte asi 30 min na 210 °C. Nechte vychladnout a můžete podávat pocukrovaný například s vanilkovou zmrzlinou a dobrou kávou.


Fotky z naší kuchyně (pro lepší představu)

Na fotografii bezlepkový štrúdl, Autor fotografie Jiří Samuel, Autor receptu: Tereza Samuelová (Rady ze života)

Na fotografii je bezlepkový štrúdl - jeho detail| Autor: Tereza Samuelová, Rady ze života


Doporučení

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Poslední aktualizace dne: 2. 10. 2019. Děkujeme naší čtenářce Jitce V. za zpětnou vazbu.

(923)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku



MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ


1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví

 


3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně


 

4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!