Bezlepkový štrúdl | Domácí těsto | Bezlepkové recepty | 48. recept

Bezlepkový štrúdl, ještě vlažný s trochou vanilkové zmrzliny a dobrou kávou. To je velká dobrota. Dnes máme pro  Vás recept na skvělé domácí těsto, se kterým se dobře pracuje a štrúdl je skvělý i druhý den, pokud zbyde ;-). 


Bezlepkový štrúdl

     Máme rádi sladké snídaně nebo něco dobrého ke kávičce. Jablečný štrúdl je vděčný dezert/moučník, který se hodí pro obě příležitosti. Bezlepkový štrúdl ale není snadné udělat tak, aby byl dobrý, vláčný a chutnal i další den. Našli jsme skvělý recept a už nekupujeme drahé listové těsto v obchodě. Naše dcera si hned, jakmile vychladne s chutí dá jeden či dva kousky a olizuje se až za ušima. Vyzkoušela jsem spoustu receptů na bezlepkový štrúdl a tento recept je bezkonkurenčně nejlepší jak chuťově tak strukturou těsta. A tak se nestydím jej nabídnout i lepkáčům :-).


Recept – bezlepkový štrúdl

(zdroj:  Facebook – bezlepková skupina, autor se hledá)


Ingredience

300 g mouky Schär B
250 g hery
250 g tvarohu v kostce
1 vejce
1 lžička octa


Postup

     Heru nechte změknout a uhnětejte s ostatními surovinami do spojité hmoty. Přikryjte folií a dejte do lednice nejlépe přes noc uležet. Druhý den oloupejte a nastrouhejte jablka, oslaďte, dejte skořici, rozinky, ořechy nebo mandle dle chuti.

     Těsto si rozválejte tak, že na pracovní plochu rozložíte fólii a přes těsto dáte také kousek fólie. Váleček se nebude na těsto  ani na podložku lepit a štrúdl půjde dobře zabalit. Rozválené těsto poklaďte jablky a pomocí fólie zamotejte a přendejte na plech. Fólii opatrně sundejte. Štrúdl jakoby překlopím na plech. Pečte asi 30 min na 210 °C. Nechte vychladnout a můžete podávat pocukrovaný například s vanilkovou zmrzlinou a dobrou kávou.


Fotky z naší kuchyně (pro lepší představu)

Na fotografii bezlepkový štrúdl, Autor fotografie Jiří Samuel, Autor receptu: Tereza Samuelová (Rady ze života)

Na fotografii je bezlepkový štrúdl - jeho detail| Autor: Tereza Samuelová, Rady ze života


Doporučení

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Poslední aktualizace dne: 2. 10. 2019. Děkujeme naší čtenářce Jitce V. za zpětnou vazbu.

(195)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!