Bezlepkové hovězí nadivoko | Bezlepkové recepty | 38. recept

Bezlepkové hovězí nadivoko je velmi chutné jídlo, které zvládne i začátečník. Chuť divokého koření a kvalitního masa se skvěle doplňuje. Pokud Vám chybí inspirace na dobré a snadné hlavní jídlo, určitě vyzkoušejte.


Bezlepkové hovězí nadivoko

     Naše dcera miluje různé omáčky s masem, a tak téměř vždy, když je u babičky s dědou, jí něco takového uvaří. Bezlepkové hovězí nadivoko je pokrm, který si moje matka (dceřina babička) vymyslela, když už nevěděla, jakou omáčku uvařit. Spojila chuť hovězího masa, různého koření, cibule a trochu protlaku. Dceři to moc chutnalo a dovezla si ještě na večeři domů, že to musím také ochutnat, abych to mohla někdy uvařit. Vzala jsem si od mamky recept a obohatila náš jídelníček o nové hlavní jídlo. Omáčka se ničím nezahušťuje – jídlo je tedy přirozeně bezlepkové. Jako přílohu podáváme rýži, rýžové těstoviny či brambory opečené v troubě.


Recept – bezlepkové hovězí nadivoko

porce pro 4 osoby

(zdroj: recept mé mamky)


Ingredience

500 g kvalitního zadního hovězího masa
sádlo či olej
3 cibule
provensálské koření
nové koření
3 ks bobkového listu
tymián
4 lžíce rajčatové pasty či protlaku
sůl, cukr


Postup

     Cibuli nakrájíte na kostičky, osmahnete na rozpáleném oleji či sádle dozlatova. Maso nakrájíte na kostky a přidáte k cibuli (cibule dávám do toho jídla hodně, protože udělá skvělý základ omáčky a navíc ji lehce zahustí), osmahnete, aby samo “zešedlo”.

     Přiklopíte poklicí a necháte na mírném plameni dusit, aby maso pustilo šťávu. Poté přidáte cukr, sůl, koření a protlak, zamícháte a lehce podlijete horkou vodou a přiklopíte. Dusíte a občas promícháte a dolijete trochu vody (záleží, kolik chcete mít omáčky). Takto opakujete, dokud není maso krásně měkké (cca 2,5 h). Nakonec dosolíte podle potřeby. 


Foto z naší kuchyně – Bezlepkové hovězí na divoko s rýží

Fotografie z naší kuchyně - celý talíř s hlavním menu - Bezlepkové hovězí nadivoko | Bezlepkové recepty | 39. recept


Z naší kuchyně – Bezlepkové hovězí na divoko s rýžovými kolínky

Bezlepkové hovězí na divoko s rýžovými kolýnky | Bezlepkové recepty


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.


Mohlo by Vás zajímat

Koláž bezlepkových hlavních jídel s proklikem | Bezlepkové recepty Rady ze života | Tereza Samuelová

 

 


Poslední aktualizace dne: 07. 04. 2019

(198)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!