Živáňská směs | Rychlá večeře | Bezlepkové recepty | 65. recept

Živáňská směs je tip na rychlou večeři či oběd. Příprava je snadná a zvládne ji každý. Můžete obměnit suroviny, použít různou zeleninu podle sezony či chuti a výsledek stojí za to! Pojďme na recept.


Živáňská směs

     Ráda se nechávám inspirovat tipy na dobré jídlo. Jako se chlapi baví o autech a motorkách, ženy často řeší jídlo. Co uvařit a upéct. A já se často nechávám inspirovat tím, co vaří ostatní a zkouším nové pokrmy. Jednou jsme takhle stály se sousedkou na zahradě a řešily jsme, že už nevím, co vařit. No a sousedka mi dala tip na Živáňskou směs. Hned druhý den jsem to zkusila a všichni jsme si moc pochutnali. Je to fajn, protože všechny suroviny „zavřete“ do zapékací formy a za dvě hodiny je jídlo na stole. A to je v dnešní uspěchané době velmi praktické. Moje Živáňská směs je upravená podle „naší“ chuti a dělám ji moc ráda.


Recept – Živáňská směs

(zdroj: tip od sousedky Lenky)


Ingredience

1 kg brambor
2 cibule
1 špekáček nebo kousek masa (kuřecí, vepřové)
1 červená nebo zelená paprika
2 mrkve
hrášek, cuketa, …podle chuti a sezony
2 lžíce másla
2 lžíce hořčice
sůl a grilovací koření
voda nebo pivo na podlití


Postup

     Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na středně velké kousky. Všechnu zeleninu očistěte a také nakrájejte na středně velké kousky. Vše dejte do zapékací mísy. Osolte a posypejte grilovacím kořením. Špekáček nakrájejte na kostičky a přidejte k ostatním surovinám. Vše dobře promíchejte. Přidejte hořčici a máslo. Zapékací mísu přikryjte víkem a dejte do trouby. Pečte na 220°C asi dvě hodiny, občas podlijte vodou nebo pivem.


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Doporučení i pro živáňská směs

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.


Další recepty z kategorie Hlavní jídlo:

Kuřecí nudličky na kari | Po indicku | 61. recept 
Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept 
Bezlepkové mrkvové placky | Rychlá večeře | 54. recept 
Bezlepkové řízečky v sýrovém těstíčku | 49. recept 
Bezlepkový houskový knedlík | 42. recept 
Bezlepkové hovězí nadivoko | 38. recept 
Bezlepková žemlovka s jablky | 32. recept 
Bezlepkové halušky se zelím | 29. recept 
Bezlepková pizza | Nezapomenutelná | 21. recept 
Jak obalovat řízky? 
Bezlepková krupičná kaše | 20. recept 
Bezlepkové peciválky | Mák | Povidla | 19. recept 
Bezlepkové bramborové knedlíky | Drbáky | 15. recept 
Pohankové rizoto se špenátem | 12. recept 
Borůvkové knedlíčky babičky Štefky | 8. recept 
Bezlepkové knedlíky s burizony | 5. recept 
Bezlepkové chlebové placky | Bezlepkové pečivo | Pro děti | 2. recept



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku



MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ


1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví

 


3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně


 

4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života! 


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Živáňská směs | Rychlá večeře | 65. recept Kuřecí nudličky na kari | Po indicku | 61. recept  Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept  Bezlepkové mrkvové placky | Rychlá večeře | 54. recept  Bezlepkové řízečky v sýrovém těstíčku | 49. recept  Bezlepkový houskový knedlík | 42. recept  Bezlepkové hovězí nadivoko | 38. recept  Bezlepková žemlovka s jablky | 32. recept  Bezlepkové halušky se zelím | 29. recept  Bezlepková pizza | Nezapomenutelná | 21. recept  Jak obalovat řízky?  Bezlepková krupičná kaše | 20. recept  Bezlepkové peciválky | Mák | Povidla | 19. recept  Bezlepkové bramborové knedlíky | Drbáky | 15. recept  Pohankové rizoto se špenátem | 12. recept  Borůvkové knedlíčky babičky Štefky | 8. recept  Bezlepkové knedlíky s burizony | 5. recept  Bezlepkové chlebové placky | Bezlepkové pečivo | Pro děti | 2. recept […]