Bezlepkové knedlíky s burizony – na první pohled trošku děsivý název, nemyslíte? 🙂 Nikdy bych nevěřila tomu, že by mohly být dobré, nebo dokonce mnohem lepší než klasické houskové knedlíky. Opak je však pravdou a celá naše rodina si tyto knedlíky hned oblíbila. Recept jsem našla na webových stránkách www.dovesfarm.cz.
Bezlepkové knedlíky s burizony
Snažím se rodině zpestřit jídelníček různými jídly a přílohami. Málokdy se nám stane, že bychom třeba měli dva dny po sobě stejnou přílohu. Vaření mě baví, a tak chci, aby naše strava byla pestrá a různorodá. Občas vařím i klasická česká jídla, omáčky, ke kterým patří houskové knedlíky. Pro celiaky je to ale docela problém. Bezlepkové rohlíky jsou docela drahé, takže dávat je do knedlíků je trochu hřích. Hledala jsem variantu, jak si na bezlepkovém knedlíku pochutnat, ale nezruinovat rodinnou kasu. Oblíbila jsem si recept na “Hrníčkové houskové knedlíky”na webových stránkách firmy Doves Farm.
Recept – Bezlepkové knedlíky s burizony
(zdroj: www.dovesfarm.cz, autorka: Jitka Štefanová)
Ingredience
1 hrnek mouky Doves Farm (směs bílá bez lepku)
hrst burizonů
trochu soli podle chuti
2 vejce
1 hrnek mléka
trochu másla na vymazání
4 hrnečky (250 ml, raději širší než úzké)
Postup
Oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse promícháme mouku se solí a burizony, přidáme žloutky a mléko. Přidáme sníh. Není nutné šlehat, stačí lehce promíchat. Nelekněte se, těsto je opravdu řídké. Hrnečky vymažeme máslem a naplníme připraveným těstem do 3/4. Vaříme ve vroucí vodě 30 minut pod poklicí ve větším hrnci, kde bude tolik vody, aby sahala do 3/4 hrnečků. Opatrně vytáhneme hrnečky, necháme lehce vychladnout a nožem si pomůžeme, aby nám šly vyklopit. Nakrájíme na kolečka a můžeme podávat.
Dobré chutnání bez povídání 🙂
Upozornění
U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádím (tím myslím hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemohu Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.
Mohlo by Vás také zajímat
Bezlepkový houskový knedlík >>
Bezlepkové bramborové knedlíky >>
Poslední aktualizace dne: 17. 3. 2019.
(3580)
Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!
Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace.
Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku
Nebo za sdílení na ostatních sociálních sítí
Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:
1) Křemelina
2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)
3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)
4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)
5) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!
6) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně
Hlavní strana Bezlepkové recepty Zdraví Šoptip Udělej si sám
Dům | Domácnost Jídlo | Pití Kultura Lidé
Auto | Doprava Kam investovat Počítač Udělej si sám Zahrada Zlepšováky Úspora Bezlepkové recepty Grilování Nákup Pivo
Vaření Film Hudba Hudební videoklipy Kniha Seriál Děti Relax Hlava | Psychologie Podnikatel Sport Zdraví
Myšlenky | Úvahy Přísloví a lidové moudrosti Filmové tipy Zábava
Upozornění návštěvníkům
Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!