Bezlepkové halušky se zelím jsou skvělou variantou rychlého oběda. Jejich příprava je velmi jednoduchá a stačí Vám jen pár ingrediencí. Pokud Vám náhodou zbydou, jsou skvělé i další den.
Bezlepkové halušky se zelím
Nevíte, co uvařit k obědu? Potřebujete nakrmit hladové krky a nemáte žádnou inspiraci? Pak zkuste naše bezlepkové halušky se zelím.
Recept – Bezlepkové halušky se zelím
Ingredience
(porce pro 4-6 lidí)
1 kg syrových oloupaných brambor
2 vejce
bezlepková mouka (Schär Mix B, Nutrifree per Pane či DF červená) – množství záleží na bramborách, jak jsou vodnaté
sůl
cukr
kmín
pytlík kysaného zelí
1 cibule
15 dkg slaniny či uzeného masa
Postup
Nastrouháte si na jemno brambory, přidáte vejce a sůl podle chuti. Přisypáváte po lžících mouku a postupně promícháváte. Vytvoříte si spojitou hmotu, aby se v ní “táhla” lžíce (těsto je hodně lepivé). Dáte si vařit hrnec s vodou, kterou osolíte, až se začne vařit. Buď přes speciální cedník na halušky, nebo lžící dáváte do vroucí vody malé hromádky, které povaříte, a až vyplavou, jsou hotové. Vařím vždy jen pár halušek, ne všechny naráz. Vodu neslívám (abych mohla vařit další várku), halušky vytahuji děravou naběračkou na špagety.
Ve druhém hrnci si připravíte zelí. Na rozpáleném oleji osmahnete nakrájenou cibulku se slaninou či uzeným dozlatova, přidáte propláchnuté zelí a promícháte. Necháte pod poklicí dusit doměkka a občas promícháte. Pokud je zelí málo vodnaté, sem tam přilijete trochu vody, aby se vytvořila “šťáva”. Nakonec zelí dochutíte kmínem, solí a cukrem. My děláme spíše sladší než kyselejší.
Halušky smícháte se zelím a můžete podávat.
Dobré chutnání bez povídání 🙂
Vyzkoušejte také
Bezlepkové bramborové knedlíky >>
Upozornění
U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.
Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!
Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT
6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ
1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy
2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)
3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně
4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)
5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)
6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!
Hlavní strana Bezlepkové recepty Zdraví Šoptip Udělej si sám
Dům | Domácnost Jídlo | Pití Kultura Lidé
Auto | Doprava Kam investovat Počítač Udělej si sám Zahrada Zlepšováky Úspora Bezlepkové recepty Grilování Nákup Pivo
Vaření Film Hudba Hudební videoklipy Kniha Seriál Děti Relax Hlava | Psychologie Podnikatel Sport Zdraví
Myšlenky | Úvahy Přísloví a lidové moudrosti Filmové tipy Zábava
Upozornění návštěvníkům
Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!