Bezlepkové halušky se zelím | Bezlepkové recepty | Celiakie | 29. recept

Bezlepkové halušky se zelím jsou skvělou variantou rychlého oběda. Jejich příprava je velmi jednoduchá a stačí Vám jen pár ingrediencí. Pokud Vám náhodou zbydou, jsou skvělé i další den. 


Bezlepkové halušky se zelím

     Nevíte, co uvařit k obědu? Potřebujete nakrmit hladové krky a nemáte žádnou inspiraci? Pak zkuste naše bezlepkové halušky se zelím. 


Recept – Bezlepkové halušky se zelím


Ingredience

(porce pro 4-6 lidí)

1 kg syrových oloupaných brambor
2 vejce
bezlepková mouka (Schär Mix B, Nutrifree per Pane či DF červená) – množství záleží na bramborách, jak jsou vodnaté
sůl
cukr
kmín
pytlík kysaného zelí
1 cibule
15 dkg slaniny či uzeného masa


Postup

     Nastrouháte si najemno brambory, přidáte vejce a sůl podle chuti. Přisypáváte po lžících mouku a postupně promícháváte. Vytvoříte si spojitou hmotu, aby se v ní „táhla“ lžíce (těsto je hodně lepivé). Dáte si vařit hrnec s vodou, kterou osolíte, až se začne vařit. Buď přes speciální cedník na halušky, nebo lžící dáváte do vroucí vody malé hromádky, které povaříte, a až vyplavou, jsou hotové. Vařím vždy jen pár halušek, ne všechny naráz. Vodu neslívám (abych mohla vařit další várku), halušky vytahuji děravou naběračkou na špagety.



    Ve druhém hrnci si připravíte zelí. Na rozpáleném oleji osmahnete nakrájenou cibulku se slaninou či uzeným dozlatova, přidáte propláchnuté zelí a promícháte. Necháte pod poklicí dusit doměkka a občas promícháte. Pokud je zelí málo vodnaté, sem tam přilijete trochu vody, aby se vytvořila „šťáva“. Nakonec zelí dochutíte kmínem, solí a cukrem. My děláme spíše sladší než kyselejší.

     Halušky smícháte se zelím a můžete podávat.


Dobré chutnání bez povídání 🙂 


Vyzkoušejte také

Bezlepkové bramborové knedlíky | Drbáky | Bezlepkové recepty

 

 

  Bezlepkové bramborové knedlíky >> 

 

 


  Ostatní bezlepkové recepty >> 


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý.


Poslední aktualizace dne: 23.07.2018

(138)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!