Tvarohová buchta s povidly | 11. recept

Piškot, tvaroh a povidla – to je magické spojení a vždycky to „funguje“. Výjimkou není ani tvarohová buchta s povidly, která chutí připomíná klasické kynuté buchty. Její příprava je ale o mnoho jednodušší a rychlejší. Recept jsem dostala od bývalé kolegyně, ale vím, že je možné ho najít na různých webech z mnoha zdrojů. 


Pokud máte rádi kombinaci piškotového těsta, tvarohu a povidel, určitě zkuste tento recept. Příprava je velmi jednoduchá, stačí Vám dvě větší a jedna malá miska. Tvarohová buchta s povidly je původně „klasický“ recept z hladké mouky. Ale je možné ji upéct i z bezlepkové mouky a nikdo nepozná rozdíl. Pojďme na to! 😉


Recept – Tvarohová buchta s povidly

(zdroj – kolegyně – neznámý původní zdroj)


Ingredience


Těsto

(hrnek o velikosti 250 ml)
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 celá vejce
2 hrnky BLP mouky – já dávám 1 hrnek Schär Mix B, 1 hrnek rýžové mouky
(kdo může lepek – 2 hrnky hladké mouky – buchta je vynikající jako lepková i bezlepková)
1 hrnek moučkového cukru
1/2 pytlíku BLP prášku do pečiva

 

Náplň

2 plnotučné tvarohy nejlépe v kostce
1 hrnek moučkového cukru
1 BLP vanilkový cukr
1 BLP vanilkový pudink
2 celá vejce
1 hrnek mléka (pokud máme tvaroh ve vaničce, dáme tak 3/4 hrnku)
(nelekněte se, tvarohová náplň je opravdu řídká)
+ zvlášť smícháme asi půl hrnku dobrých švestkových povidel rozmíchaných s rumem či teplou vodou


Postup

     Nejprve si smícháme tekuté suroviny na těsto, přidáme cukr a mouku s práškem do pečiva. Vyšleháme, aby těsto bylo hladké. Ve druhé míse důkladně smícháme všechny suroviny na náplň. V malé misce rozmícháme povidla s trochou rumu nebo s trochou teplé vody (dle chuti). Plech s vyšším okrajem vyložíme pečícím papírem, případně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme na něj těsto, potom tvarohovou náplň a navrch lžičkou po troškách dáváme povidla (jako kdybychom kladli ovoce). Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 40 minut.


Dobré chutnání a bez povídání 🙂


      U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádím (tím myslím hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemohu Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku



MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ


1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví

 


3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně


 

4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!