Bezlepkový chléb z domácí pekárny | Bezlepkové recepty | 27. recept

Bezlepkový chléb z domácí pekárny, který Vám chci představit, je skvělou variantou, jak si upéct výborné domácí pečivo. Přípravě je rychlá, nenáročná. Chléb je nadýchaný a dobrý i druhý den, nedrobí se a můžete si ho zamrazit po plátcích. Kdo rádi používáte domácí pekárnu, tento recept si oblíbíte stejně jako my 🙂


Bezlepkový chléb z domácí pekárny

     Bezlepkové pečivo je věčné téma k diskusi. Jak ho upéct, aby bylo vláčné a nedrobivé. Aby vydrželo do dalšího dne, nebo bylo dobré i z mrazáku. Nám se po více jak 2 letech povedlo najít recept a upravit ho tak, aby se na něj naše dcera skutečně těšila (to byl a je náš hlavní úkol). Pokud hledáte výjimečný recept, který není náročný na přípravu, nabízíme tento bezlepkový chléb z domácí pekárny. Na rozdíl od většiny již namíchaných pytlíkových směsí není plný nezdravých „chemických“ přísad. Inspirovali jsme se receptem na pšenično žitný chléb z domácí pekárny (není bezlepkový), který jsme upravili do bezlepkové podoby a vylepšili jej díky chia semínkům – tím získá chléb na vláčnosti („vychytávka“ p. Alexandry Brunnerové). Když je bezlepkový chléb z domácí pekárny čerstvý, není ani poznat, že je bezlepkový. 


Recept – bezlepkový chléb z domácí pekárny

(zdroj : upravený recept od mamčiny kolegyně)


Doba přípravy

10 minut


Ingredience

(dávejte do nádoby v pořadí, jak jsou psané)

150 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky chia semínek spařit horkou vodou (cca 150 ml) a po vychladnutí nechat zakryté v lednici do druhého dne
1 lžíce psyllia namočená ve 200 ml vody (stačí cca 1/2 h před pečením chleba)
400 g mouky Nutrifree pe Pane
1 lžíce sušeného mléka
1 a 1/2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 pytlík sušeného droždí


Postup

     Všechny ingredience dáme do pekárny – nejprve se vždy dají všechny tekuté suroviny a poté sypké. Droždí nakonec. Nádobou lehce zatřeseme, aby se suroviny rovnoměrně rozprostřely v pečící nádobě. Pekárnu zapneme na bezlepkový program. Po upečení necháme chléb trochu zchladnout (cca 15 min.) a vyklopíme na mřížku, kde necháme vystydnout. Uchováváme jej zabalený v utěrce a sáčku. 



Fotky z naší kuchyně

Bezlepkový chléb z domácí pekárny | Bezlepkové recepty

Bezlepkový chléb z domácí pekárny | Bezlepkové recepty


Tipy

  1. Pokud předpokládáte, že chléb nesníte v den upečení nebo následující den, doporučujeme zbytek nakrájet na plátky a zamrazit. Po rozmražení je chléb jako čerstvý. 
  2. Když Vám chléb zbyde a Vy jej nestihnete sníst do 2 dnů, můžete jej opéct na grilu nebo na pánvi jako topinku. 


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Poslední aktualizace dne: 26.05.2018

(572)



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!

Zabere Vám to pár sekund, přitom pro nás je to obrovská motivace. 


Dejte nám like a sdílejte nás na Facebooku


Sdílejte nás i na ostatních sociálních sítí (postranní panel nalevo)


Děkujeme za jakoukoliv formu podpory!


Mohlo by Vás zajímat - 5 top článků na Rady ze života:


1) Křemelina

Křemelina | Přírodní detox | Pryč s parazity! | Zdraví


2) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)Zdravé žvýkání bez éček | Bez zdraví škodlivého aspartamu | Zdraví


3) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví


4) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo zpět na výsluní | Bez gelu se konečně umyješ | Zdraví


5) Knihy pro děti (2-5 let) - Jak naučit barvy hrou? 

Barvy hrou | Jak naučit děti poznávat barvy? | Knihy pro děti (1-4 roky) | Děti

 


Hlavní strana     Dům | Domácnost     Finance     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     Ostatní     Kraťasy     Vše


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!