Bezlepkový chléb z domácí pekárny | 27. recept | Rady ze života

Fotografie bezlepkový chléb z domácí pekárny - nakrájené dva plátky ležící na dřevěném prkénku | Bezlepkový chléb z domácí pekárny | Bezlepkové recepty

Bezlepkový chléb z domácí pekárny, který Vám chci představit, je skvělou variantou, jak si upéct výborné domácí pečivo. Příprava je rychlá, nenáročná. Chléb je nadýchaný a dobrý i druhý den, nedrobí se a můžete si ho zamrazit po plátcích. Kdo rádi používáte domácí pekárnu, tento recept si oblíbíte stejně jako my 🙂 Domácí pekárna ušetří Váš čas a energii.


Bezlepkový chléb z domácí pekárny

     Bezlepkové pečivo je věčné téma k diskusi. Jak ho upéct, aby bylo vláčné a nedrobivé. Aby vydrželo do dalšího dne, nebo bylo dobré i z mrazáku. Nám se po více jak 2 letech povedlo najít recept a upravit ho tak, aby se na něj naše dcera skutečně těšila (to byl a je náš hlavní úkol). Pokud hledáte výjimečný recept, který není náročný na přípravu, nabízíme tento bezlepkový chléb z domácí pekárny. Na rozdíl od většiny již namíchaných pytlíkových směsí není plný nezdravých „chemických“ přísad. Inspirovali jsme se receptem na pšenično žitný chléb z domácí pekárny (není bezlepkový), který jsme upravili do bezlepkové podoby a vylepšili jej díky chia semínkům – tím získá chléb na vláčnosti („vychytávka“ p. Alexandry Brunnerové). Když je bezlepkový chléb z domácí pekárny čerstvý, není ani poznat, že je bezlepkový. 


Recept – bezlepkový chléb z domácí pekárny

(zdroj : upravený recept od mamčiny kolegyně)


Doba přípravy

10 minut


Ingredience

(dávejte do nádoby v pořadí, jak jsou psané)

150 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky chia semínek spařit horkou vodou (cca 150 ml) a po vychladnutí nechat zakryté v lednici do druhého dne
1 lžíce psyllia namočená ve 200 ml vody (stačí cca 1/2 h před pečením chleba)
400 g mouky Nutrifree pe Pane
1 lžíce sušeného mléka
1 a 1/2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 pytlík sušeného droždí


Postup

     Všechny ingredience dáme do pekárny – nejprve se vždy dají všechny tekuté suroviny a poté sypké. Droždí nakonec. Nádobou lehce zatřeseme, aby se suroviny rovnoměrně rozprostřely v pečící nádobě. Pekárnu zapneme na bezlepkový program. Po upečení necháme chléb trochu zchladnout (cca 15 min.) a vyklopíme na mřížku, kde necháme vystydnout. Uchováváme jej zabalený v utěrce a sáčku. 


Fotky z naší kuchyně

Bezlepkový chléb z domácí pekárny | Bezlepkové recepty

Bezlepkový chléb z domácí pekárny | Bezlepkové recepty


Tipy

  1. Pokud předpokládáte, že chléb nesníte v den upečení nebo následující den, doporučujeme zbytek nakrájet na plátky a zamrazit. Po rozmražení je chléb jako čerstvý. 
  2. Když Vám chléb zbyde a Vy jej nestihnete sníst do 2 dnů, můžete jej opéct na grilu nebo na pánvi jako topinku. 

Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Mohlo by vás zajímat 60 bezlepkových receptů

Bezlepkové recepty (celiakie)

 

51.-60. bezlepkový recept

 

Bezlepková vajíčková pomazánka | 60. recept 
Svíčková na smetaně | Přirozeně bez lepku | 59. recept
Pařížský dort | 58. recept
Kvasnicová pomazánka | 57. recept
▶️
 VIDEO – rybízové řezy
Makovec bez mouky | 56. recept
Řezy s pudingem | Rychlý dezert | 55. recept
Mrkvové placky | Rychlá večeře | 54. recept 
Bezlepková buchta s tvarohem a zakysanou smetanou | 53. recept
Bezlepková čokoládová buchta s mandarinkovým krémem | 52. recept 
Bezlepkové trubičky v čokoládě | 51. recept 

 

41.-50. bezlepkový recept

Bezlepkové čokoládové muffiny | 50. recept 
Bezlepkové řízečky v sýrovém těstíčku | 49. recept 
Bezlepkový štrúdl | 48. recept 
Bezlepkové rybízové řezy | 47. recept 
Bezlepkový mrkvový dort | 46. recept 
Bezlepková prošívaná deka | 45. recept 
Bezlepková domácí rybičková pomazánka | 44. recept
Bezlepkové mandarinkové řezy | 43. recept 
Bezlepkový houskový knedlík | 42. recept 
Bezlepková česneková pomazánka | 41. recept

 

31.-40. bezlepkový recept

 

Bezlepkové muffiny s čokoládou | 40. recept 
Bezlepkové nekynuté koláčky | 39. recept 
Bezlepková dovolená 
Bezlepkové hovězí na divoko | 38. recept 
Bezlepkové medové bochánky | 37. recept 
Bezlepková linecká kolečka | 36. recept 
Domácí vaječný likér | Vaječňák
Bezlepkový perník z domácí pekárny | 35. recept 
Bezlepkový mazanec z domácí pekárny | 34. recept
Bezlepkový čokoládový dort | 33. recept 
Bezlepková žemlovka s jablky | 32. recept 
Bezlepkové kiwi řezy | Dezert | 31. recept 

 

21.-30. bezlepkový recept

 

Bezlepkový mazanec | Velikonoce | 30. recept
Bezlepkové halušky se zelím | 29. recept
Bezlepkové rady pro bezlepkáře 
Bezlepková mrkvová buchta | 28. recept 
Bezlepkový chléb z domácí pekárny | 27. recept
Bezlepkové řezy šalamoun | 26. recept
Bezlepková strouhaná buchta | Rychlovka | 25. recept
Bezlepkové nivánky | Sýrové mlsání | 24. recept
Bezlepkový koláč s drobenkou | 23. recept
Bezlepkový makovec | Moučník | 22. recept
Bezlepková pizza | 21. recept

 

11.-20. bezlepkový recept

Bezlepková krupičná kaše | 20. recept
Bezlepkové peciválky | 19. recept
Bezlepková bábovka | 18. recept
Bezlepkové kynuté koláče | 17. recept
Bezlepkové rohlíky s psyliem | 16. recept
Bezlepkový chléb s psyliem | 7. recept
Bezlepkové bramborové knedlíky | Drbáky | 15. recept
Bezlepkový tvarohový dort s ovocem | 14. recept 
Bezlepkové vanilkové rohlíčky | Cukroví bez lepku | 13. recept
Bezlepkové pohankové rizoto se špenátem | 12. recept
Bezlepková tvarohová buchta s povidly | 11. recept 

 

1.-10. bezlepkový recept

Bezlepkový táč s ovocem | 10. recept 
Bezlepkový vanilkový cukr | 9. recept 
Bezlepkové borůvkové knedlíčky babičky Štefky | 8. recept 
Bezlepkový dotazník na celiakii | Pomozte studentce VŠ | Pohostinství a celiakie 
Bezlepková zebra tvaroháč bez mouky | 6. recept 
Bezlepkové knedlíky s burizony | 5. recept 
Bezlepkový makovec bez vajec | 4. recept
Bezlepková bábovka s tvarohem | Pro děti | 3. recept
Bezlepkové chlebové placky | Bezlepkové pečivo | Pro děti | 2.recept
Bezlepková vánočka | Mazanec | Oblíbený recept podle mojí babičky
Příznaky celiakie | Je dědičná? | Cesta k diagnóze | Celiakie – 2.díl
Celiakie (Bezlepková dieta) | Jak se k tomu postavit? | Vhodný přístup 

0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Bezlepkové pečivo:
Bezlepkové rohlíky s psylliem | 16. recept
Bezlepkový chléb s psylliem | 7. recept

Odebírat
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline Feedbacks
View all comments
Kristýna

Dobrý den, tak jsem chlebík dělala se záparou z drcených lněných semínek namísto chia. Byl to můj první bezlepkový chléb a jsem nadšená. Nadýchaný, měkkoučký, výborný, přesně po jakém syn toužil. Nedávala jsem do mrazáku, trvalo nám asi 5 dní, než jsme ho snědli a i ten pátý den byl pořád dobrý. Takže díky moc za super recept pro domácí pekárnu.

Kristýna

Dobrý den,
nedala by se chia semínka nahradit drceným lněným semínkem?
Děkuji.
Kristýna

4
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x