Bezlepkový chléb z domácí pekárny | 27. recept | Rady ze života

Bezlepkový chléb z domácí pekárny, který Vám chci představit, je skvělou variantou, jak si upéct výborné domácí pečivo. Příprava je rychlá, nenáročná. Chléb je nadýchaný a dobrý i druhý den, nedrobí se a můžete si ho zamrazit po plátcích. Kdo rádi používáte domácí pekárnu, tento recept si oblíbíte stejně jako my 🙂 Domácí pekárna ušetří Váš čas a energii.


Bezlepkový chléb z domácí pekárny

     Bezlepkové pečivo je věčné téma k diskusi. Jak ho upéct, aby bylo vláčné a nedrobivé. Aby vydrželo do dalšího dne, nebo bylo dobré i z mrazáku. Nám se po více jak 2 letech povedlo najít recept a upravit ho tak, aby se na něj naše dcera skutečně těšila (to byl a je náš hlavní úkol). Pokud hledáte výjimečný recept, který není náročný na přípravu, nabízíme tento bezlepkový chléb z domácí pekárny. Na rozdíl od většiny již namíchaných pytlíkových směsí není plný nezdravých “chemických” přísad. Inspirovali jsme se receptem na pšenično žitný chléb z domácí pekárny (není bezlepkový), který jsme upravili do bezlepkové podoby a vylepšili jej díky chia semínkům – tím získá chléb na vláčnosti (“vychytávka” p. Alexandry Brunnerové). Když je bezlepkový chléb z domácí pekárny čerstvý, není ani poznat, že je bezlepkový. 


Recept – bezlepkový chléb z domácí pekárny

(zdroj : upravený recept od mamčiny kolegyně)


Doba přípravy

10 minut


Ingredience

(dávejte do nádoby v pořadí, jak jsou psané)

150 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky chia semínek spařit horkou vodou (cca 150 ml) a po vychladnutí nechat zakryté v lednici do druhého dne
1 lžíce psyllia namočená ve 200 ml vody (stačí cca 1/2 h před pečením chleba)
400 g mouky Nutrifree pe Pane
1 lžíce sušeného mléka
1 a 1/2 lžičky soli
1 lžička kmínu
1 pytlík sušeného droždí


Postup

     Všechny ingredience dáme do pekárny – nejprve se vždy dají všechny tekuté suroviny a poté sypké. Droždí nakonec. Nádobou lehce zatřeseme, aby se suroviny rovnoměrně rozprostřely v pečící nádobě. Pekárnu zapneme na bezlepkový program. Po upečení necháme chléb trochu zchladnout (cca 15 min.) a vyklopíme na mřížku, kde necháme vystydnout. Uchováváme jej zabalený v utěrce a sáčku. 


Fotky z naší kuchyně

Bezlepkový chléb z domácí pekárny | Bezlepkové recepty

Bezlepkový chléb z domácí pekárny | Bezlepkové recepty


Tipy

  1. Pokud předpokládáte, že chléb nesníte v den upečení nebo následující den, doporučujeme zbytek nakrájet na plátky a zamrazit. Po rozmražení je chléb jako čerstvý. 
  2. Když Vám chléb zbyde a Vy jej nestihnete sníst do 2 dnů, můžete jej opéct na grilu nebo na pánvi jako topinku. 

Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku



MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ


1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví

 


3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně


 

4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!