recept „Pšenično žitný chléb z domácí pekárny“
Máme pro Vás další recept pro domácí pekárnu. Náš 1. recept na domácí žitný chléb se těší velké oblibě, a proto jsme se rozhodli Vám nabídnout další. Mnoho lidí hledá nějakou jednoduchou variantu, často se využívají směsi z pytlíku, od kterých jsme na základě vlastní dlouholeté zkušenosti dali ruce pryč. Není nad to udělat si vlastní chléb, kde můžete použít své ingredience, které si vyberete bez chemických éček, bez konzervantů. Dejte si něco čerstvého a zdravého. Upečte si vlastní chléb.
Pšenično žitný chléb z domácí pekárny
Abychom potěšili i naše čtenáře „neceliaky“, mám pro Vás dnes recept na pšenično žitný chléb z domácí pekárny. Inspirovala mě moje mamka, která mi dala ochutnat kousek domácího chleba. Byl měkoučký, šťavnatý a krásně pórovitý. Vydrží 3 dny jako čerstvý. A to bych nebyla já, abych ho hned nezkusila ;-). Pšenično žitný chléb z domácí pekárny je skvělá varianta domácího pečiva, jehož příprava Vám zabere zhruba 10 minut a pak už za Vás vše udělá pekárna. Pojďme se podívat na postup.
Recept – Pšenično žitný chléb z domácí pekárny
(zdroj – recept od mamčiny kolegyně)
Doba přípravy | Doba pečícího programu (pekárna)
10 minut | 3, 5 hodin (program „normální“)
Ingredience
1 lžíce psyllia
350 ml vody ( z toho 200 ml na namočení psyllia)
2 lžíce octa
1 lžíce oleje
1 lžíce sušeného mléka
180 g žitné mouky (lze nahradit špaldovou nebo pohankovou)
220 g hladké mouky
1.5 lžičky soli
1 lžička cukru
1 balení suchých kvasnic
kmín
případně kdo má rád semínka podle chuti
Postup
Nejprve si namočíme psyllium do vody (nasypeme 1 lžíci psillia do 200 ml vody) a necháme cca 15 minut stát. Do pečící nádoby nalijte nejprve tekuté přísady a namočené psyllium, poté mouku, sušené mléko, sůl, kmín, cukr, kvasnice a semínka. Pekárnu zapněte na program „Normální“, u mě program č. 1. Po upečení chléb vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
Fotky z praxe (pro Vaši lepší představu)

Dobré chutnání bez povídání 🙂
Poslední aktualizace dne: 19.04.2018
Poslední aktualizace dne: 08.12.2018. Změna: množství vody navýšeno o 50 ml a přidáno psyllium (chléb je pak více vláčný a déle vydrží měkký).
Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!
Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT
6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ
1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy
2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)
3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně
4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)
5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)
6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!
Hlavní strana Bezlepkové recepty Zdraví Šoptip Udělej si sám
Dům | Domácnost Jídlo | Pití Kultura Lidé
Auto | Doprava Kam investovat Počítač Udělej si sám Zahrada Zlepšováky Úspora Bezlepkové recepty Grilování Nákup Pivo
Vaření Film Hudba Hudební videoklipy Kniha Seriál Děti Relax Hlava | Psychologie Podnikatel Sport Zdraví
Myšlenky | Úvahy Přísloví a lidové moudrosti Filmové tipy Zábava
Upozornění návštěvníkům
Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!