recept „Pšenično žitný chléb z domácí pekárny“
Máme pro Vás další recept pro domácí pekárnu. Náš 1. recept na domácí žitný chléb se těší velké oblibě, a proto jsme se rozhodli Vám nabídnout další. Mnoho lidí hledá nějakou jednoduchou variantu, často se využívají směsi z pytlíku, od kterých jsme na základě vlastní dlouholeté zkušenosti dali ruce pryč. Není nad to udělat si vlastní chléb, kde můžete použít své ingredience, které si vyberete bez chemických éček, bez konzervantů. Dejte si něco čerstvého a zdravého. Upečte si vlastní chléb.
Pšenično žitný chléb z domácí pekárny
Abychom potěšili i naše čtenáře „neceliaky“, mám pro Vás dnes recept na pšenično žitný chléb z domácí pekárny. Inspirovala mě moje mamka, která mi dala ochutnat kousek domácího chleba. Byl měkoučký, šťavnatý a krásně pórovitý. Vydrží 3 dny jako čerstvý. A to bych nebyla já, abych ho hned nezkusila ;-). Pšenično žitný chléb z domácí pekárny je skvělá varianta domácího pečiva, jehož příprava Vám zabere zhruba 10 minut a pak už za Vás vše udělá pekárna. Pojďme se podívat na postup.
Recept – Pšenično žitný chléb z domácí pekárny
(zdroj – recept od mamčiny kolegyně)
Doba přípravy | Doba pečícího programu (pekárna)
10 minut | 3, 5 hodin (program „normální“)
Šikovná domácí pekárna české výroby s prodlouženou 5-ti letou zárukou (Náš tip)
Doporučujeme tuto českou pekárnu a to z mnoha důvodů. Jednoduchá obsluha, skvělý poměr cena/výkon, možnost upečení i bezlepkového chleba. Dlouhodobé zkušenosti recenzentů – dlouhověkost.
Odkaz na hodnocení české domácí pekárny Eta Delicca II zde. Tato pekárna patří mezi nejoblíbenější pekárny v České republice vůbec. Uživatelsky příjemná. Menu i manuál v češtině. Peče výborně. Chléb má po upečení rovnoměrný tvar.
Odkaz na nákup pekárny
Pekárnu si můžete koupit zde – doprava je zdarma a získáte prodlouženou 5-ti letou záruku. To zato stojí, nemyslíte?
Ingredience
1 lžíce psyllia
350 ml vody ( z toho 200 ml na namočení psyllia)
2 lžíce octa
1 lžíce oleje
1 lžíce sušeného mléka
180 g žitné mouky (lze nahradit špaldovou nebo pohankovou)
220 g hladké mouky
1.5 lžičky soli
1 lžička cukru
1 balení suchých kvasnic
kmín
případně kdo má rád semínka podle chuti
Postup
Nejprve si namočíme psyllium do vody (nasypeme 1 lžíci psyllia do 200 ml vody) a necháme cca 15 minut stát. Do pečící nádoby nalijte nejprve tekuté přísady a namočené psyllium, poté mouku, sušené mléko, sůl, kmín, cukr, kvasnice a semínka. Pekárnu zapněte na program „Normální“, u mě program č. 1. Po upečení chléb vyklopte a nechte vychladnout na mřížce.
Fotky z praxe
Dobré chutnání bez povídání 🙂
Mohlo by vás také zajímat
Bezlepkový chléb z domácí pekárny | 27. recept | Rady ze života
Domácí žitný chléb | Křupavé pečivo z domácí pekárny | Zdravější chléb
Další články z kategorie Jídlo (s lepkem):
Seznam jídel | Co budu dnes vařit? | Pomocník
Jak obalovat řízky? | Snadno a rychle bez nepořádku | Pomocník do kuchyně
Domácí žitný chléb | Křupavé pečivo z domácí pekárny | Zdravější chléb
Okurkový salát s cibulí | Univerzální nálev | Už nebude pálit žáha! | Jídlo
Kupované nebo vypěstované? | Ovoce a zelenina | Poznej rozdíl!?