Okurkový salát s cibulí | Univerzální nálev | Už nebude pálit žáha! | Jídlo

Okurkový salát s cibulí | Univerzální nálev

Co jsme měli možnost poznat, většinou se okurkový salát dělá bez cibule. Je škoda nepoznat chuť, která salátu přidá na jeho atraktivitě. Máme pro Vás univerzální nálev, který použijete jak pro okurkový, tak pro rajčatový salát. Pro ty, které po požití cibule pálí žáha máme osvědčený tip. Musíte ale číst dál…


Okurkový salát s cibulí | Univerzální nálev i pro rajčatový salát

     Nálev, který děláme, je pro okurkový i rajčatový salát stejný. Ten samý nálev používáme i pro kombinovaný okurko-rajčatový salát. Hodně se tím příprava salátu zjednoduší. Kvůli požití cibule v salátu mnoho z nás pociťuje pálení žáhy, proto do salátu cibuli raději nedává. S tím si umíme poradit – máme na to zlepšovák.


Pálení žáhy z cibule | Máme pro Vás řešení

     Když jsem byl malý, stěžoval jsem si mamce při konzumaci salátu na pálení žáhy a odmítal jsem ho jíst. Mamce netrvalo dlouho, aby recept přizpůsobila. S jejím svolením se s Vámi o přípravu salátu a zlepšovák s cibulí rád podělím 😉


Recept – Okurkový salát s cibulí

(zdroj – mamka)


Ingredience

okurky nebo rajčata (kombinace)
500 ml vody
3 lžíce cukr krystal
2 lžíce octa


Postup

     Nastrouháte čerstvé okurky na jemno nebo nakrájíte rajčata na měsíčky. Posolíte a trošku popepříte. Necháte chvilku odstát, zatímco připravujete nálev. Do vody přidáte cukr a ocet. Nálev dostatečně promícháte, aby se cukr rozpustil. Okurky nebo rajčata, či jejich kombinaci zalijete nálevem. Nakrájíte cibuli na čtvrtky nebo třeba osminky, aby držely díly v kuse a dáte je do salátu (viz obrázek níže). Celý salát vložíte vystydnout do lednice. Cibule předá salátu svoji chuť. Necháváte ji v salátu i při konzumaci, ale můžete si ji vyndat. Každý dle svých potřeb. Díky tomu, že cibuli nebudete konzumovat přímo, nebude Vás pálit žáha. 


Tip

Zelenina posolením pustí „šťávu“ a změkne. Proto nastrouhané okurky nebo rajčata solíme a necháme chvilku odstát.


Rajčatový salát s cibulí – před a po jídle 😉

Cibuli nekonzumujeme. Tím zabráníme pálení žáhy*. Jak vidíte na obrázku vpravo, po konzumaci salátu zůstane jen samotná cibule 😉  


Dobré chutnání a bez povídání 🙂 


* Samozřejmě nemusí platit ve 100% případů. Zcela jistě si ale mnozí z Vás budou moci dopřát chuť cibule v salátu 😉 


Mohlo by vás také zajímat

Cukr a jeho druhy | 4 Hrubosti | Tipy pro vaření a pečení
Pšenično žitný chléb z domácí pekárny | Pečivo | Domácí chléb
Domácí žitný chléb | Křupavé pečivo z domácí pekárny | Zdravější chléb
Okurkový salát s cibulí | Univerzální nálev | Už Vás nebude pálit žáha! 
Jak očistit papriku? | Jak ji nakrájet? | Pojďme si zpříjemnit její konzumaci 
Jak očistit jablko a hrušku? | Pojďme si zpříjemnit konzumaci jablka! | 1.díl 
Jablko | Antioxidační a jiné účinky | Zdraví = min. 1 jablko denně 

Jiří Samuel
Sledujte nás
0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Jídlo (s lepkem):
Seznam jídel | Co budu dnes vařit? | Pomocník
Pšenično žitný chléb z domácí pekárny | Pečivo | Domácí chléb | Jídlo
Jak obalovat řízky? | Snadno a rychle bez nepořádku | Pomocník do kuchyně
Domácí žitný chléb | Křupavé pečivo z domácí pekárny | Zdravější chléb
Kupované nebo vypěstované? | Ovoce a zelenina | Poznej rozdíl!?

Jiří Samuel

Jsem admin a koordinátor pro magazín radyzezivota.cz. Byla a je to pro mě velká výzva postavit tento web na zelené louce a neustále jej posouvat dál. Vítejte a nechte se inspirovat!

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x