Co jsme měli možnost poznat, většinou se okurkový salát dělá bez cibule. Je škoda nepoznat chuť, která salátu přidá na jeho atraktivitě. Máme pro Vás univerzální nálev, který použijete jak pro okurkový, tak pro rajčatový salát. Pro ty, které po požití cibule pálí žáha máme osvědčený tip. Musíte ale číst dál…
Okurkový salát s cibulí | Univerzální nálev i pro rajčatový salát
Nálev, který děláme, je pro okurkový i rajčatový salát stejný. Ten samý nálev používáme i pro kombinovaný okurko-rajčatový salát. Hodně se tím příprava salátu zjednoduší. Kvůli požití cibule v salátu mnoho z nás pociťuje pálení žáhy, proto do salátu cibuli raději nedává. S tím si umíme poradit – máme na to zlepšovák.
Pálení žáhy z cibule | Máme pro Vás řešení
Když jsem byl malý, stěžoval jsem si mamce při konzumaci salátu na pálení žáhy a odmítal jsem ho jíst. Mamce netrvalo dlouho, aby recept přizpůsobila. S jejím svolením se s Vámi o přípravu salátu a zlepšovák s cibulí rád podělím 😉
Recept – Okurkový salát s cibulí
(zdroj – mamka)
Ingredience
okurky nebo rajčata (kombinace)
500 ml vody
3 lžíce cukr krystal
2 lžíce octa
Postup
Nastrouháte čerstvé okurky na jemno nebo nakrájíte rajčata na měsíčky. Posolíte a trošku popepříte. Necháte chvilku odstát, zatímco připravujete nálev. Do vody přidáte cukr a ocet. Nálev dostatečně promícháte, aby se cukr rozpustil. Okurky nebo rajčata, či jejich kombinaci zalijete nálevem. Nakrájíte cibuli na čtvrtky nebo třeba osminky, aby držely díly v kuse a dáte je do salátu (viz obrázek níže). Celý salát vložíte vystydnout do lednice. Cibule předá salátu svoji chuť. Necháváte ji v salátu i při konzumaci, ale můžete si ji vyndat. Každý dle svých potřeb. Díky tomu, že cibuli nebudete konzumovat přímo, nebude Vás pálit žáha.
Zelenina posolením pustí „šťávu“ a změkne. Proto nastrouhané okurky nebo rajčata solíme a necháme chvilku odstát.
Rajčatový salát s cibulí – před a po jídle 😉
Cibuli nekonzumujeme. Tím zabráníme pálení žáhy*. Jak vidíte na obrázku vpravo, po konzumaci salátu zůstane jen samotná cibule 😉
Dobré chutnání a bez povídání 🙂
* Samozřejmě nemusí platit ve 100% případů. Zcela jistě si ale mnozí z Vás budou moci dopřát chuť cibule v salátu 😉
Poslední aktualizace dne: 19.09.2016
Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!
Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku
MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT
6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ
1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy
2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)
3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně
4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)
5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)
6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!
Hlavní strana Bezlepkové recepty Zdraví Šoptip Udělej si sám
Dům | Domácnost Jídlo | Pití Kultura Lidé
Auto | Doprava Kam investovat Počítač Udělej si sám Zahrada Zlepšováky Úspora Bezlepkové recepty Grilování Nákup Pivo
Vaření Film Hudba Hudební videoklipy Kniha Seriál Děti Relax Hlava | Psychologie Podnikatel Sport Zdraví
Myšlenky | Úvahy Přísloví a lidové moudrosti Filmové tipy Zábava
Upozornění návštěvníkům
Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!