Bezlepkové řezy šalamoun | 26. recept | Rady ze života

Bezlepkové řezy šalamoun jsou rychlovka na třetí – rychle připravené, rychle upečené a rychle se do nich můžete pustit 🙂 Nepoznáte rozdíl od lepkového provedení. Nesmíte ale zapomenout na rum, který řezům dodá nejen báječnou vůni, ale i skvělou chuť a vláčnost. Určitě vyzkoušejte a uvidíte, že nadšení budete nejen Vy, ale třeba i návštěva.


Bezlepkové řezy šalamoun

     Už nevíte, co upéct ke kafi, na snídani nebo jen tak na chuť? Nedávno jsem na tom byla podobně. A pak jsem dostala chuť na “šalamouna” (bezlepkové řezy šalamoun). Nepotřebujete žádné speciální suroviny, většinou máte vše doma. A navíc příprava je velmi rychlá a výsledek skvělý 😉


Recept – bezlepkové řezy šalamoun

(zdroj: www.vareni.cz)


Ingredience

4 vejce
150 ml oleje nebo 250 g hery
1 hrnek (250 ml) vody
2 lžíce kakaa
2 hrnky cukru krystal
2 hrnky DF samokypřící
1 lžička prášku do pečiva
rum
kokos na ozdobení


Postup

     Pokud děláte těsto s olejem, smícháte olej, vodu, cukr a kakao. Šlehačem nebo metlou dobře propojíte suroviny do hladké směsi. 3/4 hrnku odlijete, přidáte rum a necháte stranou (budete lít na upečenou buchtu). Pokud použijete heru, dáte ji do hrnce spolu s vodou, cukrem a kakaem a zahřejete, aby se vytvořila spojitá směs. Opět odlijete 3/4 hrnku, přidáte trochu rumu a necháte stranou. Dále už je postup stejný jak při použití oleje, tak při použití hery. Zbytek směsi vyšleháte s vejci, moukou a práškem do pečiva. Nalijete na plech vyložený pečícím papírem a pečete asi 20-30 minut na 180°C. Horkou buchtu polijete směsí s rumem a posypeme kokosem (kdo má rád, může posypat např. ořechy, mandlemi, atp.). Necháte vychladnout a můžete podávat.


Z naší kuchyně (detail)

Bezlepkové řezy šalamoun | Bezlepkové recepty

 


Bezlepkové řezy šalamoun | Bezlepkové recepty

 

 


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Ale i další přísady je dobré neměnit, neexperimentovat. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení je nutné smíchat vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchat. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku



MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ


1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví

 


3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně


 

4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života!