Cuketová roláda | Rychlá bezlepková pochoutka | 64. recept

Cuketová roláda je přirozeně bezlepková svačina či večeře. Postačí vám jen pár ingrediencí a dobrota je na světě. Kombinace cukety, vajec, šunky a sýra spolu dokonale ladí. Pochutná si celá rodina.


Cuketová roláda

     V naší rodině milujeme cuketu – cuketové lívance, cukeťáky, těstoviny s cuketou, buchty s cuketou, grilovanou cuketu…No prostě všechna jídla, kde je cuketa :-). Proto zkouším různé recepty nasladko, naslano a nechávám se inspirovat. Nedávno jsem narazila na videopříspěvek na facebooku od ruského uživatele. Video krok po kroku znázorňovalo, jak připravit cuketovou roládu s mletým masem. Při jeho sledování mi doslova tekly sliny, jak to bylo lákavé :-). A tak jsem zkusila obdobu cuketové rolády také. A všichni se olizovali až za ušima. Navíc recept je úplně bez lepku!


Recept – cuketová roláda

(zdroj: facebook)


Ingredience

  • 1 středně velká cuketa
  • 10 vajec
  • 8 plátků šunky
  • 1 hermelín nebo 8 plátků goudy
  • sůl

Postup

     Cuketu omyjte a nakrájejte na kolečka (pokud by cuketa měla semínka, je lepší ji rozpůlit a semínka odstranit). Na plech vyložený pečícím papírem vyskládejte kolečka cukety. Lehce osolte. V míse rozšlehejte vejce a také osolte. Nalijte vejce na plech a pečte 15 min na 180°C. Vznikne vám „korpus“ na roládu. Na korpus vyskládejte plátky šunky a na ni sýr podle chuti. Roládu smotejte a pečte ještě 15 min na 180°C. Nechte lehce zchladnout a krájejte na kolečka. Cuketová roláda vám bude chutnat studená i druhý den. Je stále vynikající. 


Fotografie – naše cuketová roláda

Cuketová roláda na bílém talířku na černém pozadí s popiskem ve spodní části - Bezlepkové recepty - Cuketová roláda, Autor a fotograf: Jiří Samuel, radyzezivota.cz

Cuketová roláda na bílém talířku v pozadí rolety a domy rozmazané pozadí - Bezlepkové recepty - Cuketová roláda, Autor a fotograf: Jiří Samuel, radyzezivota.cz


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Neměňte ani další přísady, neexperimentujte. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení smíchejte vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchejte. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 



Pokud Vám byl tento článek prospěšný, poděkujte nám Vaší podporou!


Děkujeme za podporu v podobě Like / Sdílení na Facebooku



MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT

6 TIPŮ - NÁKUP ZDRAVÍ


1) Nejlepší šampon (přírodní) | Pro každého - i mastné vlasy

Fotografie šamponu


2) 100% přírodní deodoranty (TOP 2 - odzkoušené, účinné)

Krystal | 100% přírodní deodoranty | Antiperspiranty | Zdraví

 


3) Nejlepší tekuté mýdlo (přírodní) | Do kuchyně


 

4) Zdravé žvýkání (bez zdraví škodlivého aspartamu či sorbitolu)

fotografie zdravého žvýkání (zdravé žvýkačky) | zdravé žvýkání | zdravá žvýkačka


5) Tuhé mýdlo (z 99% účinnější než gel - o zdraví ani nemluvě)

Tuhé mýdlo je lepší než gel | Zdraví | Radyzezivota.cz

 


6) Jak se zbavit rýmy (zadní rýmy)? | Víme, jak na to!


Hlavní strana     Bezlepkové recepty     Zdraví     Šoptip     Udělej si sám   
Dům | Domácnost
     Jídlo | Pití     Kultura     Lidé     


Auto | Doprava     Kam investovat     Počítač     Udělej si sám      Zahrada     Zlepšováky     Úspora     Bezlepkové recepty    Grilování     Nákup     Pivo 
Vaření     Film     Hudba     Hudební videoklipy    Kniha     Seriál     Děti     Relax     Hlava | Psychologie    Podnikatel     Sport     Zdraví    
Myšlenky | Úvahy     Přísloví a lidové moudrosti     Filmové tipy     Zábava 


Upozornění návštěvníkům

     Milí návštěvníci/čtenáři, to co na těchto stránkách přečtete, jsou pouze naše subjektivní zkušenosti a je pouze na Vašem rozhodnutí, zda si z toho něco vezmete či nikoliv - zda se tomu třeba jen zasmějete. Což znamená, že rozhodnutí je na Vás a Vy si za něj nesete svoji odpovědnost. Tím, že zde publikujeme, nepřebíráme v žádném případě odpovědnost za Vás, za Vaše rozhodnutí. Mějte svoji hlavu a rozhodujte se vždy pouze na základě své intuice. Rozhodně se nenechte do něčeho nutit. Naše řádky by Vás měly pouze nasměrovat určitým směrem, ale rozhodnutí je vždy pouze a jen na Vás. Užijte si čtení i Vašeho života! 


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cuketová roláda  Pažitková pomazánka  Bezlepková vajíčková pomazánka  Kvasnicová pomazánka  Bezlepkové mrkvové placky  Bezlepková domácí rybičková pomazánka  Bezlepkový houskový knedlík  Bezlepková česneková pomazánka  Bezlepkové halušky  Bezlepkové nivánky  Bezlepková pizza  Bezlepkové bramborové knedlíky  Pohankové rizoto Bezlepkové knedlíky s burizony  Bezlepkové chlebové placky […]