Cuketová roláda | Rychlá bezlepková pochoutka | 64. recept

Cuketová roláda na bílém talířku na černém pozadí s popiskem ve spodní části - Bezlepkové recepty - Cuketová roláda, Autor a fotograf: Jiří Samuel, radyzezivota.cz

Cuketová roláda je přirozeně bezlepková svačina či večeře. Postačí vám jen pár ingrediencí a dobrota je na světě. Kombinace cukety, vajec, šunky a sýra spolu dokonale ladí. Pochutná si celá rodina.


Cuketová roláda

     V naší rodině milujeme cuketu – cuketové lívance, cukeťáky, těstoviny s cuketou, buchty s cuketou, grilovanou cuketu…No prostě všechna jídla, kde je cuketa :-). Proto zkouším různé recepty nasladko, naslano a nechávám se inspirovat. Nedávno jsem narazila na videopříspěvek na facebooku od ruského uživatele. Video krok po kroku znázorňovalo, jak připravit cuketovou roládu s mletým masem. Při jeho sledování mi doslova tekly sliny, jak to bylo lákavé :-). A tak jsem zkusila obdobu cuketové rolády také. A všichni se olizovali až za ušima. Navíc recept je úplně bez lepku!


Recept – cuketová roláda

(zdroj: facebook)


Ingredience

  • 1 středně velká cuketa
  • 10 vajec
  • 8 plátků šunky
  • 1 hermelín nebo 8 plátků goudy
  • sůl

Postup

     Cuketu omyjte a nakrájejte na kolečka (pokud by cuketa měla semínka, je lepší ji rozpůlit a semínka odstranit). Na plech vyložený pečícím papírem vyskládejte kolečka cukety. Lehce osolte. V míse rozšlehejte vejce a také osolte. Nalijte vejce na plech a pečte 15 min na 180°C. Vznikne vám „korpus“ na roládu. Na korpus vyskládejte plátky šunky a na ni sýr podle chuti. Roládu smotejte a pečte ještě 15 min na 180°C. Nechte lehce zchladnout a krájejte na kolečka. Cuketová roláda vám bude chutnat studená i druhý den. Je stále vynikající. 


Fotografie – naše cuketová roláda

Cuketová roláda na bílém talířku na černém pozadí s popiskem ve spodní části - Bezlepkové recepty - Cuketová roláda, Autor a fotograf: Jiří Samuel, radyzezivota.cz

Cuketová roláda na bílém talířku v pozadí rolety a domy rozmazané pozadí - Bezlepkové recepty - Cuketová roláda, Autor a fotograf: Jiří Samuel, radyzezivota.cz


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Neměňte ani další přísady, neexperimentujte. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení smíchejte vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchejte. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 


Další články z kategorie Bezlepkové recepty:
Bezlepkový brumík | Dobrá svačinka | 68. recept
Bezlepkové zelňáky | Slané mlsání | 67. recept
Těstoviny s brokolicovo-sýrovou omáčkou | Bezlepkové recepty | 66. recept
Živáňská směs | Rychlá večeře | Bezlepkové recepty | 65. recept
Pažitková pomazánka | Bezlepková svačina | 63. recept | RzŽ

0 0 hlasů
Article Rating
Odebírat
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejnovější
Nejstarší Nejvíce hlasovalo
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Cuketová roláda  Pažitková pomazánka  Bezlepková vajíčková pomazánka  Kvasnicová pomazánka  Bezlepkové mrkvové placky  Bezlepková domácí rybičková pomazánka  Bezlepkový houskový knedlík  Bezlepková česneková pomazánka  Bezlepkové halušky  Bezlepkové nivánky  Bezlepková pizza  Bezlepkové bramborové knedlíky  Pohankové rizoto Bezlepkové knedlíky s burizony  Bezlepkové chlebové placky […]

1
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x