Cuketová roláda | Rychlá bezlepková pochoutka | 64. recept

Cuketová roláda na bílém talířku na černém pozadí s popiskem ve spodní části - Bezlepkové recepty - Cuketová roláda, Autor a fotograf: Jiří Samuel, radyzezivota.cz

Cuketová roláda je přirozeně bezlepková svačina či večeře. Postačí vám jen pár ingrediencí a dobrota je na světě. Kombinace cukety, vajec, šunky a sýra spolu dokonale ladí. Pochutná si celá rodina.


Cuketová roláda

     V naší rodině milujeme cuketu – cuketové lívance, cukeťáky, těstoviny s cuketou, buchty s cuketou, grilovanou cuketu…No prostě všechna jídla, kde je cuketa :-). Proto zkouším různé recepty nasladko, naslano a nechávám se inspirovat. Nedávno jsem narazila na videopříspěvek na facebooku od ruského uživatele. Video krok po kroku znázorňovalo, jak připravit cuketovou roládu s mletým masem. Při jeho sledování mi doslova tekly sliny, jak to bylo lákavé :-). A tak jsem zkusila obdobu cuketové rolády také. A všichni se olizovali až za ušima. Navíc recept je úplně bez lepku!


Recept – cuketová roláda

(zdroj: facebook)


Ingredience

  • 1 středně velká cuketa
  • 10 vajec
  • 8 plátků šunky
  • 1 hermelín nebo 8 plátků goudy
  • sůl

Postup

     Cuketu omyjte a nakrájejte na kolečka (pokud by cuketa měla semínka, je lepší ji rozpůlit a semínka odstranit). Na plech vyložený pečícím papírem vyskládejte kolečka cukety. Lehce osolte. V míse rozšlehejte vejce a také osolte. Nalijte vejce na plech a pečte 15 min na 180°C. Vznikne vám „korpus“ na roládu. Na korpus vyskládejte plátky šunky a na ni sýr podle chuti. Roládu smotejte a pečte ještě 15 min na 180°C. Nechte lehce zchladnout a krájejte na kolečka. Cuketová roláda vám bude chutnat studená i druhý den. Je stále vynikající. 


Fotografie – naše cuketová roláda

Cuketová roláda na bílém talířku na černém pozadí s popiskem ve spodní části - Bezlepkové recepty - Cuketová roláda, Autor a fotograf: Jiří Samuel, radyzezivota.cz

Cuketová roláda na bílém talířku v pozadí rolety a domy rozmazané pozadí - Bezlepkové recepty - Cuketová roláda, Autor a fotograf: Jiří Samuel, radyzezivota.cz


Dobré chutnání bez povídání 🙂


Upozornění

     U bezlepkového vaření/pečení, je nutné upozornit na dvě velmi zásadní věci. Za prvé, vždy používejte přesně ty ingredience, které v receptu uvádíme (tím myslíme hlavně druh a značku mouky). Neměňte ani další přísady, neexperimentujte. A za druhé, vždy dělejte postup krok po kroku, jak je napsaný. Při pečení smíchejte vždy sypké suroviny zvlášť, dobře promíchejte. Ve druhé míse smíchat „tekuté“ suroviny, promíchat, vyšlehat. A nakonec do tekuté směsi přisypávat zbytek. Pokud budete měnit suroviny či postupy receptů, nemůžeme Vám zaručit, že výsledek bude dobrý. 

0 0 hlasů
Article Rating

Další články z kategorie Bezlepkové recepty:
Bezlepkové karamelové kuličky | Nepečené cukroví | 71. recept
Bezlepková ananasová buchta "Orgasmus" | 70. recept
Bezlepkový banánový chlebíček | Zdravá svačina | 69. recept
Bezlepkový brumík | Dobrá svačinka | 68. recept
Bezlepkové zelňáky | Slané mlsání | 67. recept

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Budeme rádi za vaše názory, prosím komentujte.x